AZC Ommen zoekt met spoed vrijwilligers

Sinds oktober 2014 is er een asielzoekerscentrum in Ommen. Per 1 april gaat dit centrum in verband met het vakantieseizoen (voorlopig) weg uit recreatiepark “de Besthmenerberg”.

 

Echter het AZC Ommen wil de laatste 8 weken alles op alles zetten om leerlingen van 18 jaar en ouder met hulp van vrijwilligers toch onderwijs te geven. Het plan is om deze leerlingen (18+ jaar) ’s middags van 13:00 tot 16.00 uur onderwijs te geven op het asielzoekerscentrum te Ommen. Er is een lokaal met computers beschikbaar en het lesmateriaal komt van een asielzoekers school uit Dronten. Er zijn al 2 vrijwilligers actief aan de slag om les te gaan geven.

 
Het AZC Ommen is nog op zoek naar vrijwilligers die voor de duur van 8 weken met enthousiasme deze leerlingen alsnog een start te gunnen in de Nederlandse taal. Ook vrijwilligers die 1 of 2 uur in de week muziek of gymnastiek willen geven zijn van harte welkom. Iedereen die ideeën heeft en/of op een andere manier het AZC kan/wil ondersteunen…. laat het aub weten! Weet, dat de leerlingen staan te springen om les te krijgen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten