Foto: Eigen foto

Limburgers maken kennis met Ommen en haar historie

Deze week hebben stadsgidsen van Natuurlijk Ommen, Harry Woertink en Jan van der Bent, een stadswandeling verzorgd voor maar liefst 48 personen. De uit Limburg komende familie was op vakantie in Ommen en verbleef bij groepsaccommodatie Olde Vechte.

De stadswandeling startte vanaf het Nationaal Tinnen Figuren Museum waar de familie ook een bezoek bracht. Natuurlijk Ommen werd verzocht om een arrangement te verzorgen. Vanaf het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen startte de wandeling langs het beeld van schaatslegende Reinier Paping. Daarna liepen de deelnemers langs nieuwe kade van de Vecht. Van hieruit werd de groep opgesplitst in twee groepen, waarna ze verder kennis maakten met de historie van Ommen.

Tijdens de stadswandeling liet het zonnetje zich zien. Bij het Vechtpodium op de Markt werd door en aantal mensen, die bij een koor zitten, gezongen. Helaas konden we hier geen plaatjes van vastleggen. Voorbijgangers bleven staan en luisterden. Na ruim een uur waren de deelnemers terug. Bij ’t Olde Stadhuus werd gezellig wat genuttigd en daarop volgde een bezoek aan het Tinnen Figuren Museum.

Door een toenemende vraag naar stadswandelingen is Natuurlijk Ommen op zoek naar stadsgidsen. Voelt u zich sterk verbonden met Ommen en het lijkt het u leuk om u te verdiepen in de historie en deze informatie te delen met inwoners en/of toeristen die Ommen bezoeken?

Stuur dan een e-mail naar: info@natuurlijkommen.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten