Foto: Brandweer Ommen - Hardenberg

Brandweer krijgt nieuwe kleding voor natuurbrandbestrijding

In 2013 zijn 69 brandweermensen van Twente en IJsselland opgeleid tot Handcrew Overijssel. Het zijn specialisten op het gebied van natuurbrandbestrijding.

 

De Handcrew maakt gebruik van gereedschappen uit de natuurbrandbestrijdingscontainer en is in heel Nederland inzetbaar. In 2014 werd de eenheid bijvoorbeeld ingezet bij twee grote natuurbranden in Breda en Hoenderloo.

 

De leden van de Handcrew Overijssel kregen op 3 februari officieel nieuwe uitrukkleding. De pakken zijn speciaal ontwikkeld om te kunnen gebruiken bij natuurbrand. De reguliere uitrukkleding is niet de meest geschikte kleding voor natuurbrandbestrijding. Tijdens de uitreiking werd ook het logo van de Handcrew gepresenteerd.

 

Het principe van de Handcrew is naar Amerikaans voorbeeld. De eenheid kan worden ingezet voor zowel daadwerkelijke bestrijding van natuurbrand als in de nablusfase. Het team is sinds 2013 operationeel. Wat tot nu toe ontbrak, waren de juiste Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s). De kleding is in samenwerking met Ten Cate uit Nijverdal en PWG Bedrijfskleding ontwikkeld. Het is voor het eerst dat deze kleding in Nederland wordt gebruikt en uitgeleverd. Naast de beschermende kleding zijn er ook helmen, nekflappen en brillen aangeschaft.

Artikel delen:
Foto's 4
Foto: Brandweer Ommen - Hardenberg
Foto: Brandweer Ommen - Hardenberg
Foto: Brandweer Ommen - Hardenberg
Gerelateerde berichten