Nieuwe expositie bij De Koppel

In 2016 is het jaarthema van De Koppel ‘Onder de grond’. In het kader hiervan is t/m eind augustus een expositie te zien over paddenstoelen. Deze tentoonstelling is voor volwassenen en voor kinderen. Voor volwassenen is er een viertal paddenstoelen, elk van wel twee meter hoog.

Door middel van foto’s en tekst worden vele soorten paddenstoelen getoond en krijg je antwoorden op vragen als: ‘Welke paddenstoelen zijn giftig?’ en ‘Van welke paddenstoelen maak je de lekkerste gerechten?’ Twee grote diorama´s en twee kleinere geven een beeld van de paddenstoel ondergronds. Ook is er de mogelijkheid om kennis te testen met behulp van een spelletje.

Voor de kinderen is er een kleinere paddenstoel met een aantal interactieve elementen. De paddenstoel kan zelf vertellen hoe zijn leven er uitziet. De kinderen kunnen voelen wat de beste grond is voor een paddenstoel om op te groeien. En er wordt uitgelegd hoe een heksenkring ontstaat. Als je een knopje indrukt, hoor je een verhaal over hoe men vroeger dacht over heksenkringen.

Ook zijn er spelletjes, een kubus met voelgaten en een draaicirkel! Alle groepen 5 en 6 van de basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen zullen uitgenodigd worden voor een lesprogramma. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten