Foto: Eigen foto

Beerze en Beerzerveld krijgen als eerste Ommer buitengebied glasvezel

Bij de inwoners van het Hardenbergse buitengebied kan de champagne worden ontkurkt, want de benodigde 50% van de inwoners van het buitengebied heeft zich ingeschreven voor glasvezel. Dat betekent dat in alle buitengebieden van Hardenberg glasvezel aangelegd wordt.

Omdat bij het bepalen van de gebieden voor glasvezelaanleg niet altijd exact de gemeentegrenzen worden aangehouden, zijn ook Beerze en Beerzerveld meegenomen in de vraagbundeling van Hardenberg. Daarmee wordt nu ook het eerste buitengebied van de gemeente Ommen ‘verglaasd’.

Een enorme stap voorwaarts, vinden de inwoners en ondernemers in Beerze. Van Gerrit Jan Hagedoorn, voorzitter van de voormalige stichting VechtdalBreed en eigenaar van Vrijetijdspark Beerze Bulten in Beerze, had de aanleg gisteren al mogen beginnen. “Dit is de eerste stap richting snel internet in het buitengebied van de gemeente Ommen en daarmee een leefbaar en toekomstbestendig plattelandsgebied. En nu hopen we natuurlijk dat de schop zo snel mogelijk de grond in gaat. Als ondernemer hoop ik dat we vóór het kampeerseizoen van 2017 glasvezel hebben. Dat betekent dat we onze gasten dan eindelijk goed werkend internet kunnen aanbieden.”

Ook voor zijn bedrijfsvoering zal het een hele verbetering betekenen, verwacht Hagedoorn “Wij zijn ontzettend blij met het initiatief van CIF en Cogas. Na onze vraagbundeling als Stichting VechtdalBreed in 2015, waar we de benodigde 60% niet haalden, merkten wij dat de interesse enorm was alleen was ons aanbod niet aantrekkelijk genoeg. Met deze professionele marktpartijen en dit resultaat voor Hardenberg, ben ik ervan overtuigd dat het ook in de rest van het buitengebied van Ommen gaat lukken.”

Koploper

Ook bestuurlijk heerst grote tevredenheid met de aanstaande aanleg van glasvezel in Beerze en Beerzerveld. Burgemeester Boumans van Ommen ziet de aanleg in Beerze net als Hagedoorn als de eerste stap naar een betrouwbare en snelle internetvoorziening in zijn gemeente. “Beerze is nu koploper, een prachtig resultaat van de vraagbundeling daar. Ik vertrouw er op dat de inwoners van de Ommer en Dalfser buitengebieden straks bij de vraagbundeling ook hun stem zullen laten horen en zullen kiezen voor een toekomstbestendig Vechtdal!”

Vraagbundeling

De inwoners van de gemeenten Ommen en Dalfsen kunnen in september een brief verwachten waar in staat wat ze moeten doen om zich aan te melden voor een glasvezelaansluiting. Ook verzorgt CIF in september een aantal inloopavonden: twee in Dalfsen en twee in Ommen. Op die inloopavonden zijn ook de providers aanwezig die tekst en uitleg kunnen geven. Daar kunnen de inwoners straks horen hoe de aanleg in zijn werk zal gaan.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten