‘Sluut an’ op glasvezel: het kan nog steeds!

De teller van de vraagbundeling van Vechtdal Breed stond op 1 maart op 38%. Dat betekent dat 38% van de inwoners van het buitengebied van Ommen zich al ingeschreven hebben voor glasvezel.  Ommerkanaal heeft als eerste buurtschap de 60% inschrijvingen gehaald. 61% van de inwoners van dat buurtschap hebben zich inmiddels ingeschreven. Dit heeft het bestuur gemotiveerd om de inschrijving voor glasvezel te verlengen. Inwoners van het buitengebied van Ommen kunnen zich nog steeds inschrijven voor glasvezel.

“Eerder is gemeld dat men tot 1 maart kon inschrijven”, vertelt voorzitter Gerrit-Jan Hagedoorn van Vechtdal Breed, “maar die eerste 60% van Ommerkanaal betekent dat het kan, daarom hebben we als bestuur besloten de zogenaamde vraagbundeling de komende periode voort te zetten. We moeten toch 60% kunnen halen voor het hele buitengebied van Ommen! 60% van de adressen in Ommen is namelijk de voorwaarde voor de subsidieverlening van de provincie. We zijn er nu zó dichtbij! De komende periode zullen inwoners via allerlei acties nog toe verleid worden. Glasvezel is zeer van belang voor de leefbaarheid in het buitengebied in de toekomst.”

Volgens Hagedoorn staan nu alle seinen op groen: “De formele aanvraag voor de subsidie en de leningen is ingediend bij de provincie Overijssel. De gemeente Ommen heeft een garantstelling afgegeven en komt Vechtdal Breed royaal tegemoet in de kosten van de leges. Niets staat de inwoners van het buitengebied van Ommen meer in de weg om zich in te schrijven voor glasvezel en samen te zorgen dat 60 % van de adressen in het buitengebied zicht ‘ansluut’ bij Vechtdal Breed voor het glasvezelnetwerk.”

Om te vieren dat het buurtschap Ommerkanaal als eerste de 60% grens heeft gehaald werd ambassadeur Thomas van der Veen in het zonnetje gezet door burgemeester Marc-Jan Ahne en Gerrit Jan Hagedoorn. Thomas heeft zich vrijwillig ingezet om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van de mogelijkheid om mee te doen met Vechtdal Breed en ging met zijn buurtgenoten in gesprek over glasvezel. “Veel mensen waren zelf al overtuigd van de noodzaak om mee te doen met dit project. Anderen hadden wat extra uitleg nodig of hadden nog vragen. Hen heb ik zo goed mogelijk geholpen.” 61% is prachtig, maar voor Thomas nog geen reden om nu te stoppen met vraagbundelen. “Volgens mij moet het mogelijk zijn om 70% van de woningen in Ommerkanaal aangesloten te krijgen op glasvezel” zegt hij. En dat gaat Ommerkanaal vast halen.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten