Krijgt het buitengebied van Ommen glasvezel?

Het wordt een spannende week. Komt er wel of geen glasvezel in het buitengebied van Ommen? Het bestuur van Vechtdal Breed gaat begin maart de balans opmaken. Heeft het zin om verder te gaan met de vraagbundeling voor de aanleg van glasvezel of niet?

 

Als te weinig mensen zich hebben opgeven dan stopt Vechtdal Breed met de vraagbundeling en zal de mogelijkheid om aan te kunnen sluiten op snel internet stoppen. “Dit zou heel jammer zijn voor alle mensen die zich al hebben ingeschreven. Al honderden adressen zijn aangemeld voor snel internet. Maar er moet minimaal 60% van de adressen meedoen wil het project van start kunnen” zegt Gerrit Jan Hagedoorn.

 

“We merken dat een aantal mensen eerst afwacht of het wel wat wordt” voegt Bert Zandman toe. “Maar de tijd dat de overheid je alle zorgen uit handen neemt is voorbij. Deze keer moet men zelf in actie komen en zich inschrijven. Alleen dan kunnen we samen laten zien dat het buitengebied mee wil doen. Wachten tot de gemeente, de provincie, het rijk of een marktpartij dit probleem oplossen is niet meer van deze tijd.”

 

“Afwachten is bij glasvezel geen oplossing” zegt ook Mario den Hoedt. “De meeste bewoners van het buitengebied zijn heel goed zelfredzaam. Problemen worden in overleg met de buurt vaak vlot opgelost, als het kan zonder tussenkomst van instanties. We hopen dan ook dat men nu inziet dat dit probleem ook zelfstandig opgelost kan worden. Zelf, met de buurt, samen met de andere buurtschappen in Ommen. Als we samen aangeven dat we glasvezel willen dan helpt de provincie met subsidie. Doen we dat niet, dan doet de provincie verder ook niets. De eerste actie ligt bij de bewoners.”

 

Wil men kiezen voor glasvezel laat dat dan voor 1 maart weten door in te schrijven bij Vechtdal Breed. Dat kan via de website www.vechtdalbreed.nl of via de ambassadeur in het eigen buurtschap. Hun namen zijn te vinden op de website. Wacht niet langer af en kies voor de toekomst in het eigen buitengebied.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten