Foto: Eigen foto

Saxenburgh Groep geniet van het zomerweer

Met het vooruitzicht dat het de komende dagen volgens het KNMI aanhoudend zomers warm blijft, is met ingang van 20 juli het hitteprotocol van kracht binnen de Saxenburgh Groep.

Dat betekent extra aandacht voor cliënten en patiënten op het gebied van lichaamsverzorging en kleding, eten en drinken, ziekteverschijnselen als koorts en diarree, aanpassing van de activiteiten en beheersing van de binnentemperatuur. In Zorgcentrum Clara Feyoena Heem werd woensdagmiddag het verkoelende ijsje met veel enthousiasme ontvangen.

“Wij zorgen voor extra water of bouillon, een ijsje op z’n tijd, verfrissend washandje en voor wie naar buiten wil een goed ingesmeerde huid. Activiteiten die veel inspanning vergen slaan we een keer over of we verzinnen wat anders. Een extra lange siësta kan ook heerlijk zijn. We maken er gewoon wat leuks van”, aldus een woordvoerder van de Saxenburgh Groep.

Het hitteprotocol is ook van kracht voor de medewerkers zelf, met bijvoorbeeld speciale aandacht voor zwangere collega’s en zo mogelijk vermijden dan wel uitstellen van zware lichamelijke inspanning. “Uiteraard blijft goede zorg voor de cliënt en patiënt voorop staan. Doel van de maatregelen is om de gezondheidsrisico’s voor patiënten, cliënten en ook medewerkers tijdens langdurig warm weer te verminderen en niet in de laatste plaats om zoveel en verantwoord mogelijk lekker te genieten van het zomerse weer. En dat kan ook met een middagpauze op het terras van het restaurant, heerlijk in de schaduw van een boom met een verkoelend briesje of met een lekker ijsje.”

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten