Informatiebijeenkomst inbraakpreventie en whatsapp-alertgroepen

De gemeente Ommen organiseert op dinsdag 11 oktober een informatieavond over inbraakpreventie en whatsapp-alertgroepen. Tijdens deze avond krijgen belangstellenden informatie over babbeltrucs, het voorkomen van overvallen en woninginbraak. De politie geeft informatie over veiligheid in de gemeente Ommen. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis in Ommen.

Workshop babbeltrucs, overvallen en woninginbraak
De avond begint met een interactieve workshop over babbeltrucs, en het voorkomen van overvallen en woninginbraak. Een voorlichter van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid geeft tips over het verkleinen van de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Ook komen tijdens de workshop verschillende vormen van inbraak en woningovervallen aan bod.

Veiligheid in Ommen
De politie praat aanwezigen bij over de actuele stand van zaken met betrekking tot veiligheid en woninginbraken in de gemeente Ommen.

Whatsapp-alertgroepen
Tijdens de informatieavond is er aandacht voor Whatsapp-alertgroepen. In de gemeente Ommen zijn in verschillende  buurten en wijken al whatsapp-alertgroepen actief. In zo’n groep wisselen buurtbewoners via de berichtendienst Whatsapp informatie uit over verdachte personen of situaties in de eigen buurt of wijk, met als doel de plannen van een verdachte persoon te verstoren. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt uitgelegd hoe de alertgroepen werken en wat de spelregels zijn.

Veiligheidsmarkt
De avond wordt afgesloten met een Veiligheidsmarkt. Hier kunnen aanwezigen gericht vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente, politie, vertegenwoordigers van de whatsapp-alertgroepen en beveiligingsbedrijven.

Aanmelden
De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 11 oktober 2016 en begint om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) in het gemeentehuis in Ommen. De bijeenkomst is uiterlijk om 21.30 uur afgelopen. Aanmelden voor deze avond kan tot en met 9 oktober door een e-mail te sturen naar aanmelden@ommen.nl onder vermelding van ‘week van de veiligheid’ en het aantal personen. Aanmelden kan ook door te bellen naar 14 0529.

Week van de Veiligheid
Deze informatieavond is onderdeel van de nationale Week van de Veiligheid. Tijdens deze week wordt het thema veiligheid extra onder de aandacht gebracht. De Week van de Veiligheid wordt ondersteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten