RevalidatieUnit Saxenburgh Groep houdt open dag

Hoe ziet de RevalidatieUnit in Hardenberg eruit? Wat houdt revalidatie voor ouderen in en hoe voelt het om dat zelf te ondergaan? Welke hulpmiddelen zijn er?

Revalidatiezorg binnen de Saxenburgh Groep is volop in beweging, zowel op het gebied van zorg met verblijf als poliklinische zorg. Zaterdag 8 oktober organiseert de Saxenburgh Groep een open dag in de RevalidatieUnit, gevestigd op het terrein van Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg. Belangstellenden kunnen dan zelf ontdekken wat de Saxenburgh Groep kan bieden aan mensen die enige tijd opgenomen moeten worden om te revalideren.

De RevalidatieUnit is verbouwd en aangepast aan de eisen en wensen van deze tijd, met onder andere de mogelijkheid om gebruik te maken van WiFi. Tijdens de open dag is er een filmvoorstelling over een dag revalideren. Het is mogelijk een virtuele fietstocht te maken of een training te volgen voor CVA-patiënten – speciaal gericht op gedrag. Er zijn verschillende behandelruimtes te bezichtigen. In de fitnesszaal kan er gesport worden onder deskundige begeleiding. Er is uitleg over voeding en hulpmiddelen en er staan kramen met informatiemateriaal. Medewerkers van de afdeling revalidatie geven uitleg en beantwoorden graag alle vragen.

De RevalidatieUnit biedt plaats aan 40 cliënten. Doel van de behandeling is, dat de cliënt leert weer zelfstandig thuis te kunnen functioneren. Tijdens de open dag zullen de bezoekers, net als de cliënten, worden uitgedaagd om te doen wat ze ‘net wel’ kunnen. Zaterdag 8 oktober van 10:30 uur – 14:00 uur open dag RevalidatieUnit. De RevalidatieUnit is gevestigd aan de Rheezerweg 73 in Hardenberg bij Zorgcentrum Clara Feyoena Heem.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten