Feestelijke opening BSO Vilsteren

Op woensdag 29 april is de buitenschoolse voorziening in Vilsteren feestelijk geopend door de eigenaar van kinderopvangorganisatie de Kleine Kornuiten en een ouder van de Sint-Willibrordusschool. Ouders, kinderen en andere belangstellenden konden een kijkje nemen op de nieuwe vestiging aan de Vilsterseweg 5. Een heerlijk ijsje kon deze middag natuurlijk niet ontbreken.

Lees verder »

Amy opnieuw naar EK en WK

Een aantal leden van het MAD Happy Tails dog frisbee team is afgelopen weekend afgereisd naar het zonnige Karlsruhe voor een belangrijke kwalificatiewedstrijd. De 10-jarige Amy von Piekartz uit Beerzerveld zorgde daar zaterdag weer voor spanning en sensatie. Ze stond met haar honden Ross en Kate meerdere keren in de finale.

Lees verder »

Huiskamermeeting in Ommen

In het kader van het project ‘Ik..Jij..?? Sámen!!’ heeft Jeugdwerkbureau STAP de mogelijkheid om 3 gezinnen een gratis spel/creamiddag aan te bieden. Met name aan gezinnen waarvan het kind graag wat meer contacten in de buurt, het dorp zou willen hebben. Het kind geeft zelf aan wat hij/zij leuk vindt, en daar maakt STAP een leuk programma voor.

Lees verder »

Het vergeten Kamp Erika (1)

Het gevangenenkamp Erika op de Besthmenerberg was van 1941 – 1945 een plek van ontberingen, pijn, vernedering en heel veel leed. Erika bestond al vóór de Tweede Wereldoorlog, maar dan als Sterkamp van de theosofische beweging Orde van de Ster van het Oosten met Krishnamurti. In 1940 viel het kamp in Duitse handen.

Lees verder »