Bijenvereniging Ommen start cursus bijenhouden

Bijen vliegen er op het ogenblik amper meer, maar de bijenvereniging zit niet stil. Eind februari start de Basiscursus Bijenhouden op Kasteel Eerde. In zes theorielessen, gehouden op donderdagavond, en tien praktijklessen op zaterdagen in de periode april tot september, gevolgd door een NBV-erkend examen, leren aspirant-bijenhouders de kneepjes van het bijenhouden.

Lees verder »

Poging tot woninginbraak in Ommen

Op donderdag 28 januari hebben inbrekers een poging tot inbraken gedaan aan een woning aan de Stationsweg in Ommen. Het vermoeden is dat de inbrekers de poging deden tussen 14:30 uur en 20:50 uur. De politie is op zoek naar informatie. Heeft u tips? Bel dan met telefoonnummer 0900-8844.

Bestuurlijk manifest: ‘Het land van Ommen en Hardenberg’

De colleges van B&W van de gemeenten Ommen en Hardenberg willen op inhoudelijke thema’s de samenwerking versterken. In een bestuurlijk manifest spreken zij de intentie uit om onder het motto ‘Het land van Ommen en Hardenberg’ met de samenleving in gesprek te gaan over de inhoudelijke thema’s waarop de twee gemeenten hun krachten kunnen bundelen.

Lees verder »

Activiteiten vrijwillige thuiszorg in februari

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg organiseert in de maand januari een aantal activiteiten voor zorgvragers, mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Voor alle bijeenkomsten geldt: mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen met de Vrijwillige Thuiszorg voor meer informatie, telefoon: 0548 638830 / e-mail: info@vrijwilligethuiszorg.nl.

Lees verder »

Officiële opening Vechtdal College

Maandagmiddag vond de officiële opening plaats van het geheel vernieuwde Vechtdal College. Genodigden kregen ‘les’ van een aantal docenten als de directeur van het Vechtdal College Aart van ’t Veld, wethouder Ko Scheele en de voorzitter van de VO-raad (Voortgezet Onderwijs-raad) Paul Rosenmöller, in de aula.

Lees verder »

Veertig dagen zonder alcohol: doet u mee?

Vanaf woensdag 10 februari 2016 start de actie ‘Ik Pas’. Doet u mee? U kunt zich nu al inschrijven via de site www.ikpas.nl. GGD IJsselland en Tactus ondersteunen deze actie in de regio IJsselland. Iedereen kan een andere reden hebben om mee te doen aan Ik Pas. De winterkilo’s bestrijden, vasten na carnaval, een uitdaging, een goed voorbeeld zijn voor de kinderen of het goed vinden voor uw gezondheid.

Lees verder »

Veel belangstelling voor de Open Dag Besthmenerberg

Het was een drukte van belang tijdens de Open Dag van de vluchtelingenopvang. Er was voor iedereen iets te doen: springkussens voor de kinderen, een workshop schilderen door Azat Malik, rondleidingen over het terrein, een bezoek aan tijdelijke bewoners van de bungalows en natuurlijk muziek, zang en dans en heerlijk eten. Bezoekers konden tevens met vragen terecht bij verschillende stands.

Lees verder »

Inloopavond over kinderen en armoede

Kinderen zijn de toekomst dat weten we allemaal, maar wat voor toekomst hebben kinderen die moeten opgroeien in armoede. Wist u dat 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in armoede! Willen wij onze vooroordelen of schulden doorgeven aan onze kinderen? De problematiek achter de armoede heeft al een grote inpakt op ouders, laat staan wat het met een kind doet. 

Lees verder »