Nacht van de Nacht, ook dit jaar weer in Dalfsen

Op zaterdag 29 oktober is er weer de Nacht van de Nacht. Partycentrum Het Boskamp mag dit evenement weer organiseren in opdracht van de gemeente Dalfsen. De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het belang van duisternis voor mens en dier, voor onnodige lichthinder en energieverspilling. Het is een landelijk gebeuren. Ook de gemeente Dalfsen doet wederom weer mee door deze activiteiten en dooft zelf ook de verlichting van het gemeentehuis op deze avond.

Nachtwandeling en huifkarrentocht

Ook bij Partycentrum ‘Het Boskamp’ vinden activiteiten plaats. Onder begeleiding van 3 natuurgidsen wordt er een natuurwandeling, in groepjes, van een half uur langs het bos gemaakt. Daarna vindt er een huifkarrentocht in de omgeving van Dalfsen plaats. De afgelopen jaren waren er 3 huifkarren nodig waar zo’n 30 tot 35 personen per kar in kunnen. Totaal kunnen maximaal 200 mensen deelnemen.

De groepen worden wel gesplitst, de ene helft gaat eerst wandelen en na de soep in de huifkarren, en de andere helft gaan eerst in de huifkarren, soep nuttigen en vervolgens wandelen. Op deze manier zijn de kosten wat te drukken en zijn ze minder huifkarren nodig. Onderweg, bij de wisseling, staat er een kop dampende groentensoep klaar.

De aanvang is om 19.30 uur bij Partycentrum ‘Het Boskamp’, Sterrebosweg 2 in Dalfsen. Verzoek om géén zaklampen mee te nemen. Deelname is gratis, maar opgave is wel noodzakelijk. Dit kan tot 27 oktober door te mailen naar info@hetboskamp.nl of per telefoon: (0529) 43 17 12. (na 13.00 uur)

Bij opgave krijgt u een deelnemers nummer toegewezen, deze moet u echter onthouden, in verband met met het instappen. Meer weten over de Nacht van de Nacht en de activiteiten? Bezoek dan de website op www.nachtvandenacht.nl. Wacht niet te lang met opgave.

De opdrachtgever is de gemeente Dalfsen. Die ook de kosten van dit gebeuren zal dragen. Het kost u dus niets, ook de soep niet. Ook de buurt wordt weer gevraagd om van 19.30 uur tot 21.00 uur zo min mogelijk buitenverlichting aan te doen die avond. Dan is het nóg donkerder.

Partycentrum het Boskamp
Sterrebosweg 2
7722 KG Dalfsen
Tel. 0529-431712
info@hetboskamp.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten