Holterberg Classic 2016

Zondag 27 november 2016 wordt vast weer een enerverende dag. De stichting Holterberg Classic organiseert, in samenwerking met de Rotaryclub Hellendoorn-Nijverdal e.o., op deze zondag voor de zestiende keer deze fantastische ATB-tocht over de Holterberg.

Vorige jaar is voor het eerst gestart met een trail van 15 km. Wegens succes wordt deze trail dit jaar weer georganiseerd. De doelstelling is om geld in te zamelen voor een het goede doel. Dit jaar wordt gesport voor Stichting Duchenne en Stichting Vluchtelingenwerk.

Start vanaf camping Noetselerberg, over een volledig onverhard parcours met smalle, kronkelige paden en wat klimwerk onderweg. Tussendoor is er altijd een gezellige drink- en eetpauze om even op adem te komen. En na afloop is er een lekker soepje.

Goede doelen:

Stichting Duchenne
30 tot 40% van ons lichaam bestaat uit spieren. Ze helpen ons om te lopen, te schrijven of iets te tillen. Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk.

Stichting Vluchtelingenwerk
Het doel van deze organisatie is de zelfredzaamheid van de vluchtelingen te bevorderen. Vluchtelingen worden gedurende drie jaar, vanaf de intake, op maatschappelijk terrein begeleid.

Organisatie

De tochten worden gereden en gelopen over een schitterend parcours dat prima is bewegwijzerd en voorzien van materiaal- en EHBO-posten. Verder wordt er voor een goede begeleiding en verzorging gezorgd en is er een sfeervolle start- en aankomstplaats. De tocht zal grotendeels worden gereden en gelopen over een bestaand parcours op de Sallandse Heuvelrug, mede dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

ATB-ers

De ATB route van de Holterbergclassic 2016 zal evenals vorig jaar drie afstanden kennen: 30 km | 55 km | 75 km.

De individuele rijders

De individuele rijders starten vanaf camping Noetselerberg, Holterweg 116 in Nijverdal. Deze accommodatie wordt gratis door camping Noetselerberg beschikbaar gesteld en heeft voldoende kleed- en doucheruimte voor alle deelnemers.

Men kan starten tussen 9.00 en 11.00 uur voor de 30 en 55 km-tocht; de start voor de 75 km is tussen 9.00 en 10.00 uur. Voor de langste afstanden is een behoorlijke conditie en ervaring vereist. Het dragen van een helm is verplicht.

Het inschrijfgeld voor de individuele deelnemers bedraagt € 10,00, te betalen aan de start. Dit is inclusief verzekering en consumpties. De rest van de opbrengst komt geheel ten goede aan de uitgekozen goede doelen.

Hardlopers

De Trail route zal gaan over 15 km dwars door het Nationaal Park met prachtige heidevelden. Ook de hardlopers starten vanaf camping Noetselerberg, Holterweg 116 in Nijverdal. Deze accommodatie wordt gratis door camping Noetselerberg beschikbaar gesteld en heeft voldoende kleed- en doucheruimte voor alle deelnemers.

De start is om 11.00 uur. Het inschrijfgeld voor de hardlopers bedraagt € 10,00, te betalen aan de start. Dit is inclusief verzekering en consumpties. De rest van de opbrengst komt geheel ten goede aan de uitgekozen goede doelen.

Combinatie ATB en TRAIL

De start om 30 km te fietsen is vanaf 09.00 uur. Je hebt dan nog tijd genoeg om je om te kleden en te verschijnen aan de start van de 15 km TRAIL om 11.00 uur (met uitloop naar 11.30 uur).Het inschrijfgeld voor deze combi bedraagt € 15,00 te betalen aan de start.

Bedrijventeams

Naast de individuele rijders doen er weer bedrijventeams van maximaal acht deelnemers mee. Uiteraard krijgen de teams voor en na de tocht een behandeling zoals VIPS die mogen verwachten. Voor bedrijven is dit een uitgelezen mogelijkheid om relaties, gewaardeerde medewerkers, vrienden of kennissen eens op een niet alledaagse manier uit te nodigen.

Alle verder informatie is te vinden op: www.holterbergclassic.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten