Vrijwilligerssteunpunt Ommen biedt enthousiaste vrijwilligers aan

Vrijwilligerssteunpunt Ommen is dé plek waar de vraag en het aanbod van vrijwilligerswerk samenkomt. Naast de vele vacatures in de vrijwilligersvacaturebank brengt Vrijwilligerssteunpunt Ommen nu ook actief vrijwilligers in beeld voor klussen in de gemeente Ommen. In het Ommer Nieuws wordt vanaf deze week regelmatig een nieuwe vrijwilliger voorgesteld.

De eerste vrijwilliger die zich voorstelt is Eef Hullen uit Ommen. Eef vertelt: “Ik ben op zoek naar een leuke klus om in mijn vrije tijd te kunnen oppakken. Thea van Diepen van Vrijwilligerssteunpunt vroeg me of ik de eerste vrijwilliger wilde zijn die zich aanbood in de speciale advertentie in het Ommer Nieuws en daarover was ik gelijk enthousiast!” Eef is specifiek op zoek naar een klus op het sportieve vlak: “Ik ben goed in het organiseren van sportieve activiteiten voor groepen of individuen. Via Vrijwilligerssteunpunt Ommen hoop ik hierin iets te vinden.”

Eef is een van de 5.400 vrijwilligers die in Ommen actief zijn bij onder andere sportverenigingen, natuurorganisaties en buurthuizen. Een grote groep mensen die zich telkens weer inzet en op deze manier echt iets voor zijn of haar omgeving kan betekenen. De vraag naar vrijwilligers blijft groot. Met een aantrekkende economie en de veranderingen in de zorg wordt steeds meer een beroep gedaan op vrijwilligers. Vrijwilligerssteunpunt Ommen heeft dan ook een doorlopend aanbod van klussen en vacatures. Zo kun je aan de slag als vrijwilliger landschapsbeheer en werk je aan het onderhoud van het prachtige landschap rondom de Archemerberg. Bij Landstede Welzijn kun je mensen helpen meer te leren over het gebruik van tablets en I-pads. Speel je gitaar, dan kun je gitaarles geven aan een dame van 65 jaar. Deze klussen zijn een kleine greep uit de vacatures van Vrijwilligerssteunpunt Ommen.

Ook aanmelden als vrijwilliger?

Iedere inwoner van Ommen kan zich als vrijwilliger  inschrijven bij Vrijwilligerssteunpunt Ommen. Op www.vrijwilligerssteunpuntommen.nl staat meer informatie en worden de vacatures weergegeven. Tijdens openingstijden van Vrijwilligerssteunpunt (gevestigd in het gemeentehuis Ommen) op maandag en donderdag van 8.30 uur tot 12.30 uur kun je terecht voor meer informatie over vrijwilligerswerk. Op Facebook kun je Vrijwilligerssteunpunt Ommen volgen en op twitter kun je zoeken op @VS_Ommen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten