Takman IJzerwaren neemt Tupa Tuin- en Parkmachines Nijverdal over

De firma Takman uit Ommen/Zwolle neemt per 1 december 2016 de winkel TuPa Tuin- en Parkmachines in Nijverdal over. “Dit past perfect in het plaatje, zoals wij het voor ogen hebben”, vertelt Rudi Takman. “Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal bedienen in een groter gebied met kwaliteitsgereedschappen en -machines”. Ondanks dat de officiële opening pas in het voorjaar van 2017 is, blijven de winkel en werkplaats voor de klanten geopend.

“Takman Ommen viert in 2018 al het 100-jarig bestaan, inmiddels draait Takman Zwolle al 16 jaar en deze uitbreiding kwam op een goed moment op ons pad”, vertelt Rudi Takman. In Nijverdal wordt het assortiment flink uitgebreid. Takman wil hiermee de klanten van goede machines voorzien. A-merken als: Stihl, Honda, Husqvarna, Kranzle, Bahco, Felco, Freund, Gardena, Gloria, Knipex, Silky, Talen, Wera, de Wit en Wolf, die ook in Ommen en Zwolle worden verkocht, zullen hier in de schappen te vinden zijn.

Een sleutelbalie voor het bijmaken van huis- en autosleutels zal niet ontbreken en in de eigen werkplaatsen wordt een breed scala aan vakkundige reparaties, keuringen en onderhoud uitgevoerd.
Ondanks dat er wel een verbouwing zal plaatsvinden, blijven de winkel en de werkplaats gewoon voor de klanten open. “De winkel wordt vergroot en gemoderniseerd, zodat wij de klant optimaal kunnen bedienen’, aldus een enthousiaste Takman.

De historie van het bedrijf dateert van 1918, toen Egbert en Roelofje Takman begonnen met de verkoop van ijzerwaren en kleine gereedschappen. In 1960 nam haar zoon, Jan Takman, samen met zijn vrouw Nel het bedrijf over. Hij gaf op zijn beurt het stokje door aan zijn zoon, Rudi, en zijn vrouw Heidi, in 1995. Nu is het tijd voor de jongste generatie van de Takman familie. Met de overname van TuPa wordt Alwin, de middelste zoon van Rudi, klaargestoomd voor het vak. Hij gaat zijn vader bijstaan in de nieuwe vestiging in Nijverdal, waarmee de kennis, kunde en kwaliteit van Takman IJzerwaren wordt overgedragen aan de vierde generatie.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten