Nieuw digitaal systeem voor Röpcke-Zweers Ziekenhuis

De Saxenburgh Groep heeft vrijdag 2 december een innovatief ICT-systeem in gebruik genomen. Het digitale ziekenhuisinformatiesysteem, inclusief elektronisch patiëntendossier (EPD), is succesvol vervangen door de nieuwste versie: HiX. Hiermee is het ziekenhuis optimaal voorbereid op de toekomst.

“HiX stelt ons ziekenhuis in staat om sneller vooruit te gaan”, vertelt Manager ICT Nico Lautenbach van de Saxenburgh Groep. “We beschikken nu over een platform waarmee we eenvoudiger informatie kunnen uitwisselen met onze zorgpartners in de regio Vechtdal. Zo kunnen we intensiever samenwerken. Met het systeem kunnen we bovendien onze zorgprofessionals beter elektronisch ondersteunen in hun werk.”

Online zorg

De Saxenburgh Groep is hierdoor ook voorbereid op het openen van de digitale ziekenhuisdeuren voor patiënten, vervolgt Nico Lautenbach. “We beschikken over de technologie om onze patiënten op veilige wijze digitaal te betrekken bij hun behandeling. Denk aan online afspraken maken en het bieden van online toegang tot medische gegevens zoals uitslagen en brieven.”

Geruisloze ingebruikname

De ingebruikname van het nieuwe systeem ging vrijdag geruisloos voorbij aan de patiënten en partners van de Saxenburgh Groep. Alle patiëntenzorg, inclusief de spoedzorg, draaide door. Dat is vooral te danken aan de uitvoerige voorbereidingen binnen het HiX Project waarbij medewerkers vanuit de zorg en de afdeling ICT waren betrokken. Zij hebben het systeem ingericht, van A tot Z getest en trainden alle zorgprofessionals.

HiX

HiX is het volledig geïntegreerde ZIS/EPD van ChipSoft. HiX is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Het biedt iedere zorgverlener een geïntegreerde, digitale werkomgeving, faciliteert veilige gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en betrekt patiënten meer bij hun zorgproces. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten