Foto: Dook van Gils

Kaarsjes op de Vechtbrug om armoede te belichten

In veel gezinnen wordt reikhalzend uitgekeken naar de kerstdagen. Wat moet er allemaal aangeschaft worden om met het kerstdiner nóg grootser en overvloediger uit te pakken dan vorig jaar? Voor sommigen is de kerst bepaald helemaal geen feestelijk gebeuren: zij zijn zich met dit soort dagen juist extra bewust van hun situatie: een smalle beurs, waardoor er van overvloed weinig sprake is.

De lichtjes die vrijdag op de Vechtbrug brandden werden aangestoken door de Stichting Ommen Samen Sterk. De stichting wil op deze manier de armoede, die er ook in Ommen is, belichten en bespreekbaar maken. Door armoede, waarvoor velen zich onterecht schamen, dreigen mensen in een sociaal isolement te raken en daarin steeds verder weg te zakken. De stichting wil en kan deze mensen met raad en daad terzijde staan en hen helpen zich weer een volwaardig lid van de maatschappij te voelen.

De stichting heeft in de afgelopen jaren al veel bereikt voor de doelgroep en kreeg onlangs de Vrijwilligerspluim van de gemeente Ommen. In het nieuwe jaar komt er een koffieochtend voor eenzame ouderen. Op 12 januari zal de eerste ochtend gehouden worden.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten