Geldproblemen of angst daarvoor? Ga naar de gemeente!

Heeft u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken? Of heeft u al te maken met betalingsachterstanden of aanmaningen van schuldeisers? Dan is het belangrijk hulp te vragen, voordat de situatie uit de hand loopt. Vanaf 1 januari 2017 kunt hiervoor terecht bij de gemeente.

Tot voor kort had de gemeente Ommen deze taak uitbesteed en verwees inwoners met geldproblemen door naar de Gemeentelijke Kredietbank in Assen. Omdat de gemeente zelf meer zicht wil hebben op de situatie van eigen inwoners, is de schulddienstverlening per 1 januari 2017 bij de gemeente ondergebracht. Door dichterbij de mensen te staan, kan de gemeente beter en sneller inspelen bij meervoudige probleemsituaties.

Budgetcoaches 

Om gebruik te maken van schulddienstverlening is het belangrijk dat de administratie op orde is en schulden inzichtelijk zijn. Lukt dit niet, dan is het aan te bevelen eerst contact op te nemen met de budgetcoaches van Humanitas en Raad & Recht via e-mailadres: info@geld-vraag.nl. Deze budgetcoaches ondersteunen bij financiële vragen en kunnen helpen bij de voorbereiding van een aanvraag voor schulddienstverlening.

Aanvragen

Een intakegesprek voor schulddienstverlening aanvragen kan bij de gemeente via het e-mailadres: schuldhulpverlening@ommen- hardenberg.nl of door te bellen met 14 0529. Ook kunt u terecht bij de balie van het gemeentehuis. Na aanmelding neemt een medewerker van de gemeente binnen zeven werkdagen contact met u op voor een gesprek over uw situatie.

Tijdens dit gesprek wordt de (schulden)situatie besproken en bekeken of de aanvraag in aanmerking komt voor de schulddienstverlening. Voor mensen die al een traject bij de Gemeentelijke Kredietbank hebben lopen verandert er niets. Ook in acute situaties, zoals huisuitzetting of als energie of water afgesloten wordt, blijft de Gemeentelijke Kredietbank het aanspreekpunt.

Meer informatie over geldzaken

Heeft u behoefte aan advies en ondersteuning? Neem dan contact op met de budgetcoaches, kijk op www.ommen.nl/ schulddienstverlening of op de website Bereken uw recht van Nibud over mogelijke tegemoetkomingen. Om persoonlijke geldzaken in balans te brengen en te houden, is de online budgethulp Startpunt Geldzaken een goed hulpmiddel.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten