Gemeente Ommen lanceert Startpunt Geldzaken

Wethouder Ko Scheele heeft maandag 14 maart 2016 tijdens het ondernemersontbijt de website ‘Startpunt Geldzaken’ gelanceerd. Startpunt Geldzaken is een budgethulp waar iedereen in de gemeente Ommen gebruik van kan maken.

Startpunt Geldzaken is een website waarop online geldplannen zijn te vinden van verschillende financiële situaties. Door anoniem een aantal financiële gegevens in te vullen, krijgt de websitebezoeker een overzicht hoe hij of zij er financieel voor staat. Deze geldplannen maken zichtbaar waar de besparingsmogelijkheden zitten en hoe je deze kunt behalen. Naar de website Startpunt Geldzaken

Financieel gezonde inwoners
Net zoals bedrijven het belangrijk vinden om financieel gezonde medewerkers te hebben, vindt de gemeente Ommen het belangrijk om financieel gezonde inwoners te hebben. Startpunt Geldzaken is hierbij een handreiking, die een preventieve werking heeft. Startpunt Geldzaken is er voor iedereen, maar heeft als hoofddoel het voorkomen dat mensen in financiële problemen raken.

Geldproblemen voorkomen
Recent onderzoek van het Ministerie van SZW signaleert dat 20% van de particuliere huishoudens te maken heeft met problematische schulden of grote kans heeft deze te krijgen. Slechts 2,5% heeft professionele hulp. De gemeente Ommen rolt het Startpunt Geldzaken breed uit, zodat iedereen gebruik kan maken van de website. Hier worden ook partners als Ommen Samen Sterk, Vitaal Vechtdal en andere maatschappelijke organisaties bij betrokken.

Ondernemersontbijt
Het ondernemersontbijt werd gehouden in het kader van de Week van het Geld. Het thema van het ondernemersontbijt was ‘Het belang van een financieel gezonde medewerkers voor een bedrijf’. Werkgevers zien veel ziekteverzuim en verzoeken voor voorschot op het loon. De aanwijzingen dat werknemers financiële problemen hebben, zijn divers: regelmatig ziekmelden, concentratieproblemen en zelfs fraude of diefstal kunnen hier tekenen voor zijn. Tijdens de ontbijtsessie werd stilgestaan bij preventieve oplossingen voor deze hoge kosten en werden de kosten en baten hiervan in beeld gebracht.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten