Foto: Dook van Gils

Feestelijke opening van de kinderboerderij

Het heeft even geduurd en het is een paar keer uitgesteld, maar afgelopen zaterdag was het dan toch zover: de officiële opening van de nieuwe kinderboerderij. Dankzij vele vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten om van de kinderboerderij een succes te maken, staan er nieuwe, ruime stallen, een konijnorama, zijn er grote weides en zijn de wandelpaden rolstoelvriendelijk aangelegd.

’s Morgens was er een officieel gedeelte voor genodigden, waarbij twee vrijwilligers, Egbert Meilink en Gé Hoogma, een Koninklijke Onderscheiding kregen. Burgemeester Mark Boumans kwam hen de bijbehorende versierselen zelf opspelden.

Wethouder Ko Scheele, vertegenwoordigers van de verschillende partners van de kinderboerderij en een sponsor spraken hun waardering uit voor het verzette werk. Musicus Henk Ruiter liet de aanwezigen meezingen met een speciaal voor de gelegenheid gemaakte tekst. De stemming was prima! ’s Middags ging de kinderboerderij voor het publiek open, dat in grote getale toestroomde.

Kinderen, ouders en grootouders bewonderden de locatie en al het verzette werk. Er kon informatie verkregen worden van de verschillende partners van de kinderboerderij: de bijenvereniging, de OKPV (Ommer Konijnen- en Pluimvee Vereniging) en VNM de Vechtstreek. Via stempelkaarten kon men koffie, Glühwein, chocolademelk en suikerspinnen kopen. Vooral die laatste versnapering vond gretig aftrek.

Als de sneeuw gedooid is en de dieren in eenmaal op hun plaats in hun wei zijn, zal het Laar nog aantrekkelijker worden om naartoe te gaan.

Artikel delen:
Foto's 7
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten