Foto: Dook van Gils

Bouw nieuwe kinderboerderij officieel van start

Donderdagmiddag werd door wethouder Ko Scheele en een aantal kinderen de officiële start van de bouw van de nieuwe kinderboerderij verricht.

Voor die tijd sprak de voorzitter van de Stichting Kinderboerderij Ommen, Egbert Meilink, nog een aantal woorden, waarin hij vooral zijn dank uitsprak voor al die vrijwilligers, die zich nog steeds inzetten om een mooie nieuwe plek voor de kinderboerderij te realiseren. Ook sponsors werden niet vergeten in zijn toespraak.

Na vier jaar rekenen, tekenen, het voeren van vele gesprekken is het dan nu eindelijk zo ver, dat de kinderboerderij vorm krijgt op een bijzondere, zelfs historische plek. Vanwege het feit dat het Vechtdal College ruimte nodig had voor uitbreiding, was het nodig dat de kinderboerderij verplaatst werd. Gekozen is voor het Laar, naast het hertenkamp; voor velen een logische plek, volgens anderen een minder goed gekozen locatie.

Ko Scheele zei ook verheugd te zijn dat nu eindelijk met de bouw kan worden begonnen en sprak eveneens zijn waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers. Hij haalde Gé Hoogma nog even naar voren om haar te bedanken voor haar inzet voor de kinderboerderij en vond het jammer dat ze de bouw niet meer van dichtbij kan meemaken, omdat ze binnenkort naar Steenwijk verhuist.

De wethouder onthulde, samen met Boukje de Koe, een bord met daarop een visualisatie van het gebouw, de namen van aannemer, architect, installatiebedrijf, opdrachtgever (de gemeente Ommen) en de vele sponsors. Ondertussen sloegen kinderen symbolisch de eerste paaltjes in de grond. De kinderboerderij heeft partners: de bijenvereniging, de OKPV (Ommer Konijnen en Pluimvee Vereniging) en VNM de Vechtstreek.

Laatstgenoemde gaat een vlindertuin aanleggen naast de bijenstal. Gert-Jan Spijker van de bijenvereniging heeft onder andere imkerkleding voor kinderen en hun begeleiders kunnen bestellen dankzij het project Groene Loper Overijssel. De bijenvereniging wil evenals de kinderboerderij inzetten op educatie en dat gaat op deze nieuwe plek vast wel lukken.

Artikel delen:
Foto's 7
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten