OVC ’21 heeft geen kind aan Zandhuizen

OVC ’21 maakte op vertrouwd terrein geen fout tegen degradatiekandidaat Zandhuizen. De ploeg van trainer Nico Kats kon het zich veroorloven om dotten van kansen te laten liggen, waardoor de teller bleef steken op vier. Zandhuizen is zo’n ploeg waarvan je als titelpretendent alleen maar kunt verliezen.

Winnen wordt verwacht en is een vanzelfsprekendheid. De vraag is alleen met hoeveel. En nee, deze stelling is niet ingegeven door arrogantie. Het verschil in kwaliteit is simpelweg te groot. De tegenstander uit een piepklein dorpje, verstopt in het onzalige woud ergens op de grens van Friesland en Drenthe, is dolgelukkig als aan het eind van het seizoen blijkt dat het degradatiespook ze niet aan de kont hangt. Meer zit er niet in. De thuisclub hoopt op meer. Nacompetitie is wel het minst, maar een enkeling heeft al zoete titeldromen. Dat zal bij de buren in Nieuwleusen niet anders zijn. Voorlopig moet OVC ’21 zijn meerdere erkennen in USV, maar die komen nog naar Ommen. Nee, in 4E zijn de kaarten nog niet geschud. O ja, de pot tegen Zandhuizen. De equipe van Kats begon stroef.

Onnauwkeurig in de passing en in een te laag tempo werd de zwaar bewaakte veste van Zandhuizen gezocht. De kwakkelende bezoekers doken zowaar een paar keer op voor de kist van Zwinselman, maar wisten niet hoe snel ze de verdedigende stellingen weer moesten betrekken. Back Hendry Otten speelde een puike wedstrijd en het was geen toeval dat zijn precisieraket exact voor de plaat van de instormende Tyron Schokker viel. Knik, en daar lag de Derby Star voor het eerst achter Jeffrey Knol. Na de 1-0 begon het te lopen. Kevin de Jong zag sterretjes na suf te zijn gedold door Damon Nouri. Diens eindstoot werd gepareerd, de nastoot van alweer Schokker was de doelman van Zandhuizen te machtig. Hallo, ik ben er ook nog, moet Koen Daman hebben gedacht. De kapitein van OVC ’21 eiste het leer op en zag operationeel gebied. Hollen, hollen en uithalen maar, goal!

“Een Messi-actie”, liet rassupporter Johan Ronde zich halverwege ontvallen. Met alle respect, Zandhuizen was een uitgelezen tegenstander om te werken aan het doelsaldo. Er sloop echter slordigheid in het spel, zeker na rust en nadat Stijn Schuurman met een bekeken schot de 4-0 in de vrije hoek schoof. Langs de lijn hier en daar een geeuw. Maar ook hilariteit. Olaf Logtenberg joeg in blessuretijd het leer mijlenver over de ballenvanger. De licht geblesseerde Laurens Grobbe werd gesommeerd het speeltuig op te zoeken. “Snel, anders mis je het eerste rondje”, klonk het vanaf de zijlijn. Het sprak boekdelen, geen centje pijn deze middag.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten