Foto: Dook van Gils

Mestactie Albanië 13 t/m 18 maart 2017

Misschien hebt u ze al wel gezien of aan de deur gehad: vrijwilligers die met organische mest in zakken langskomen voor ‘het goede doel’. Nu zijn er veel goede doelen, maar dit is een bijzonder goed goed doel: een werkvakantie in Albanië voor jongeren vanaf 18 jaar (nieuw dit jaar: ook ouderen kunnen zich aanmelden als deelnemer!).

De groep gaat in Sheqeras, Albanees voor suiker, meehelpen aan het opknappen van een gebouw voor samenkomsten en allerlei club- en kringwerk. Ze gaan schilderen, een kamer en een toiletgedeelte bijbouwen. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten zoals kinderwerk, zwemmen met gehandicapten, maaltijden rondbrengen aan de allerarmsten. De werkvakantie wordt georganiseerd door de verschillende kerken in Ommen, is van 11-25 augustus en de deelnemers verblijven bij een gastgezin in Korce. Ilona Hogenkamp gaat al voor de zesde keer mee.

Waarom? ,,Het is verslavend,” zegt ze, ,,als je je één keer zo nuttig gemaakt heb, leuke mensen ontmoet hebt, van het land genoten hebt en samen iets opgebouwd hebt, dan is dat iets heel anders dan twee weken aan het strand liggen. Dit geeft veel meer voldoening. Er ontstaan hechte vriendschappen, ook met Albanezen.” Dominee Gerrit Kobes lacht: ,,Ik heb Albanese vrienden op Facebook. Als ik daar iets opzet, ook al is het in het Twents, krijg ik van verschillende Albanezen likes.”

Ook begeleider Adrie Boessenkool is behept met de ‘Albanese ziekte’. Vorig jaar ging hij voor het eerst mee en kwam ook verslaafd terug. ,,Het nestelt zich in je hart,” laat hij weten. Voor het rondbrengen van de zakken met mest worden nog vrijwilligers gezocht. Verkoper gemist?

Op zaterdag 18 maart wordt vanaf 09.00 uur tot 14.00 uur de organische kippenmest in korrelvorm verkocht bij het Hervormd Centrum. De mest kan ook aan huis bezorgd worden in de gemeente Ommen en eventueel in de buurtschappen. Wie wil er nu niet een hele zomer genieten van fraai bloeiende planten? Contact: Gerrit Kobes 0529-454996, kobesg@planet.nl, Adrie Boessenkool, postvooradrie@hotmail.com of Ilona Hogenkamp, ilonahogenkamp@hotmail.com.

Mocht u geen mest willen hebben, maar toch het project willen steunen, dan kan dat op bankrekening NL98 FVLB 0699 7422 85 t.n.v Hervormde kerk Ommen o.v.v werkvakantie Albanië.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten