Race voor de Vrijwilligerspluim Ommen 2017 van start

Vanaf nu kan iedere inwoner van Ommen een stem uitbrengen op een van de genomineerden voor de Vrijwilligerspluim 2017.

Met drie genomineerden in de categorie ‘groepen’ en drie genomineerden in de categorie ‘individuele vrijwilligers’ wordt het een spannende strijd om de befaamde Vrijwilligerspluim. De prijs wordt jaarlijks door de gemeente Ommen uitgereikt aan vrijwilligers uit Ommen die zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende en inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet. Op 8 december overhandigt wethouder Ko Scheele de pluimen aan de winnaars.

Inwoners van Ommen konden de afgelopen zes weken groepen en individuele vrijwilligers aanmelden voor de Vrijwilligerspluim 2017. Uit de in totaal 35 aanmeldingen heeft een kundige jury zes genomineerden geselecteerd, waarvan drie genomineerden in de categorie ‘groepen’ en drie genomineerden in de categorie ‘individuele vrijwilligers’. Op basis van een 50/50 verdeling met de stemmen van inwoners en het oordeel van de jury wordt bepaald wie dit jaar de Vrijwilligerspluim in ontvangst mogen nemen.

Genomineerden categorie ‘individuele vrijwilligers’

  • Gert Veurink zet zich naast zijn fulltime baan vele uren per week in voor de mensen in de Nijenhaghen en pakt daar alles aan. Van maaltijden serveren tot spelletjes met bewoners. Vooral het persoonlijke contact wordt door de bewoners enorm gewaardeerd.
  • Yvonne Hoekman is een bekend gezicht vanuit Atletiekvereniging ACO van Elderen en zet zich daarnaast volop in bij de organisatie van de Wandelvierdaagse in Ommen. Een evenement dat mede door haar inzet in de eerste editie meer dan 1.000 deelnemers trok.
  • Hans de Groot wordt ook wel ‘mister spelweek’ genoemd en is hiernaast ook nog actief bij het Sinterklaasfeest, de Kerstmarkt, bij muziekvereniging Crescendo en bij de Verkeersregelaars. Kortom, een enthousiaste en vooral veelzijdige vrijwilliger.

Genomineerden categorie ‘groepen’

  • Buurtbus Beerzerveld verzorgt met 40 vrijwilligers het openbaar vervoer van Beerzerveld naar Mariënberg en Hardenberg. Een voorziening waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Met de vele chauffeurs en de dames van de planning is de buurtbus een succes.
  • Vrijwilligers Hans Visscher Schoolvoetbaltoernooi geven alles om het jaarlijkse evenement te organiseren. Van scheidsrechters tot verzorgers en van schoonmakers tot barmedewerkers. Het evenement erg is geliefd bij de jeugd uit Ommen en omliggende dorpen.
  • Vrijwilligers van de Bazieoband helpen mensen met een verstandelijke beperking bij de repetities en de optredens van deze bijzondere band. Vasthouden van trommelstokken, noten aanwijzen of het podium opbouwen; de vrijwilligers staan voor iedereen klaar.

Stemmen

Vanaf nu is het mogelijk voor alle inwoners van Ommen een stem uit te brengen op de favoriete vrijwilligers. Dit kan op www.ommen.nl/vrijwilligerspluim. Of met het formulier in het Ommer Nieuws van 22 november. Stemmen kan tot maandag 4 december.

De Vrijwilligerspluim

De Vrijwilligerspluim is in het leven geroepen om het vrijwilligerswerk in gemeente Ommen in de spotlight te zetten. De Vrijwilligerspluim staat symbool voor de waardering en trots vanuit de gemeente Ommen voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Ommer samenleving.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten