Genomineerden Vrijwilligerspluim 2015

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 7 december, de dag van de vrijwilliger, wordt de Vrijwilligerspluim 2015 uitgereikt. De gemeente heeft 19 aanmeldingen ontvangen van personen die zich recent op een onderscheidende of inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet. De jury beoordeelde alle aanmeldingen en heeft drie genomineerden geselecteerd.

Aanmeldingen

Het was voor de jury, bestaande uit Riet Woffenbuttel, Henk Kampman en Adri van Dulst, moeilijk om uit de 19 aanmeldingen een keuze te maken. De aanmeldingen waren zeer divers en betroffen zowel vrijwilligersgroepen als individuele vrijwilligers. De jury koos drie genomineerden voor de Vrijwilligerspluim 2015, te weten de vrijwilligers van de kinderboerderij Ommen, de vrijwilligers van openluchtzwembad Olde Vechte en de heer en mevrouw Zandman.

Genomineerden

Geertje en Willem Zandman ruimen al zo’n 15 jaar lang elke avond de rommel op rond ‘het Tippie’, een informatie-annex schuilhut. Daarnaast zetten zij zich al jarenlang in voor de hervormde kerk van Beerzerveld. De vrijwilligers en het bestuur van Kinderboerderij Ommen, hebben kans gezien door extra acties, waaronder het benaderen van potentiële sponsors, al bijna de €50.000,- bijeen te brengen die nodig is voor de inrichting van de nieuwe kinderboerderij, de stallen en de weilanden. De vrijwilligers van openluchtzwembad Olde Vechte hebben, door gezamenlijk de schouders eronder te zetten, ervoor gezorgd dat het bad open bleef terwijl sluiting dreigde.

De Vrijwilligerspluim

De Vrijwilligerspluim is in het leven geroepen om het vrijwilligerswerk in gemeente Ommen in positief daglicht te stellen. Door jaarlijks een Vrijwilligerspluim uit te reiken, wil de gemeente Ommen laten zien dat ze trots is op haar vrijwilligers en dat ze het lokale vrijwilligerswerk enorm waardeert. Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de leefbaarheid van en de recreatie in Ommen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten