Winnaars van Vrijwilligerspluim 2017 bekend

Met een overweldigend aantal stemmen van de inwoners van Ommen kwamen Gert Veurink en de vrijwilligers van de Bazieoband als winnaars uit de bus voor de Vrijwilligerspluim 2017.

 

De winnaars ontvingen de pluim op vrijdag 8 december uit handen van wethouder Ko Scheele. De vrijwilligerspluim wordt jaarlijks uitgereikt door de gemeente Ommen aan vrijwilligers die indruk hebben gemaakt met hun inzet voor de Ommer samenleving.

 

Winnaars

Gert Veurink won de vrijwilligerspluim in de categorie ‘personen’. Gert zet zich naast zijn fulltime baan vele uren per week in voor de mensen in de Nijenhaghen in Ommen. Hier pakt hij van alles aan. Van het serveren van maaltijden tot spelletjes spelen met de bewoners. Bewoners waarderen vooral het persoonlijke contact met Gert.

In de categorie ‘groepen’ gingen de vrijwilligers van de Bazieoband er met de winst vandoor. De vrijwilligers helpen mensen met een verstandelijke beperking bij de repetities en de optredens van deze bijzondere band. Vasthouden van trommelstokken, noten aanwijzen of het podium opbouwen; de vrijwilligers staan voor iedereen klaar.

Naast de winnaars waren Yvonne Hoekman, Hans de Groot, Buurtbus Beerzerveld en de vrijwilligers van het Hans Visscher schoolvoetbaltoernooi genomineerd voor de pluim. Zij ontvingen een oorkonde en een bos bloemen.

Waardering voor het vrijwilligerswerk in Ommen

Met de jaarlijkse uitreiking van een Vrijwilligerspluim laat de gemeente Ommen zien dat ze trots is op haar vrijwilligers en dat ze het lokale vrijwilligerswerk enorm waardeert. “Het vrijwilligerswerk in Ommen bloeit ontzettend. Velen gaan na hun pensioen door als vrijwilliger bij bijvoorbeeld de wereldwinkel of bij het Vlierhuis. Ook veel jongeren kiezen ervoor een steentje bij te dragen, dat zien we bijvoorbeeld bij de jaarlijkse spelweek. Dat is iets wat Ommen krachtig maakt en waaruit blijkt dat we in Ommen echt naar elkaar omkijken. Ik ben daar enorm dankbaar voor”, aldus wethouder Ko Scheele.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten