Foto: Eigen foto

Guido de Brés ontwikkelt zich door met lesmethode

Basisschool Guido de Bres in Ommen werkt al een aantal jaren volgens de zogeheten IPC-methode (International Primary Curriculum). Dit is een internationaal leerstijl voor de zaak- en kunstzinnige vakken. Vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek worden geïntegreerd aangeboden binnen thema’s. Binnen deze thema’s zijn de leerlingen op een onderzoekende manier bezig met het leren van vaardigheden, kennis en inzicht.

Doorontwikkeling via Londen

Uniek aan de IPC-methode is dat het naast de gebruikelijke vakken, ook werkt aan ‘internationale gerichtheid’. Dit geldt voor de leerlingen, maar zeker ook voor de leerkrachten. Onlangs bezochten een aantal leerkrachten een bedreven en succesvolle IPC-school in Londen. Met de in Engeland opgedane informatie, ervaring en inspiratie wil de Ommer basisschool zich nóg sterker en intensiever inzetten om het IPC-onderwijs te benutten.

Buitenlandse stagiaires

De leerlingen vinden het in ieder geval geweldig: ,,Gaan we IPC doen? Yes!” is een veelgehoorde zin in de leslokalen. Door een samenwerking met de VIAA-Hogeschool en Katholieke Pabo uit Zwolle krijgt groep 7 van de Guido de Brès momenteel zelfs in het Engels IPC-lessen van twee buitenlandse stagiaires uit Tsjechië en Spanje. Met de IPC-methode verlegd de Guido de Brès grenzen en ontwikkelt het zich tot een op de toekomst  en leren gerichte moderne basisschool waarin de IPC-leus ‘Great learning, great teaching, great fun!’ meer en meer zichtbaar wordt.

Artikel delen:
Foto's 3
Foto: Eigen foto
Foto: Eigen foto
Gerelateerde berichten