Zwembad Carrousel nog minimaal een week gesloten

Zwembad Carrousel blijft nog minimaal een week gesloten, zodat de renovatiewerkzaamheden op een deel van het dak kunnen worden afgerond. Hoewel het plafond door een onafhankelijke partij in orde is bevonden, vindt de gemeente het gezien het voorval van afgelopen week niet wenselijk dat er op het dak gewerkt wordt als er bezoekers in het zwembad zijn.

Tijdens renovatiewerkzaamheden aan het dak van zwembad Carrousel in Ommen, zijn woensdagochtend enkele plafondplaten boven het wedstrijdbad losgeraakt en in het bad gevallen. Daarop besloot de gemeente Ommen het zwembad te sluiten. Er is direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van het voorval. De gemeente Ommen heeft hiervoor een onafhankelijke deskundige partij ingeschakeld. et overgrote deel van de plafondplaten boven het wedstrijdbad is verwijderd. Alle overige delen van het plafond boven het wedstrijdbad zijn gecontroleerd en in orde bevonden.

Om elk risico uit te sluiten, zijn deze plafonddelen wel extra verstevigd. Ook het plafond boven het recreatiebad is gecontroleerd en in orde bevonden. Hoewel de plafonds boven de zwembaden en in de kleedruimtes door de onafhankelijke partij in orde zijn  bevonden, blijft het zwembad in ieder geval tot en met vrijdag 14 april 2017 gesloten. Dit gebeurt in verband met het deels afronden van de renovatiewerkzaamheden op het dak. De gemeente Ommen vindt het gezien het voorval van afgelopen woensdag niet wenselijk dat er op het dak gewerkt wordt als er bezoekers in het zwembad zijn.

De dakrenovatiewerkzaamheden  zijn inmiddels gevorderd tot het deel boven de kleedkamers en de ontvangstruimte. Hier is het oude dak grotendeels al verwijderd. De werkzaamheden op dit deel van het dak moeten worden afgerond. Dit duurt minimaal een week. De exacte duur van deze werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Als dit deel van de dakrenovatie gereed is, worden de dakrenovatiewerkzaamheden voorlopig stilgelegd zodat het zwembad weer open kan. Nu zwembad  Carrousel gesloten blijft, gaat het diplomazwemmen op zaterdag 8 april niet door. De ouders van kinderen die zaterdag voor hun diploma hadden moeten afzwemmen, worden door medewerkers van zwembad Carrousel gebeld. Er wordt gezocht naar een passende oplossing.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten