VisionAir: van fotografie en film tot drone en VR

Vliegen met een drone is populair; er kunnen foto’s en films mee gemaakt worden, die er vanuit de lucht spectaculair uitzien.

VisionAir uit Dedemsvaart houdt zich er al een tijdlang mee bezig en bezit alle benodigde papieren, diploma’s en certificeringen om zakelijk te mogen vliegen. Eigenaar Johan Pielman: “Veiligheid is belangrijk bij het gebruik van drones. Er zijn strenge regels aan verbonden. Daarom hebben we ook een luchtvaartverzekering afgesloten, zodat bij calamiteiten een opdrachtgever niet aansprakelijk gesteld kan worden.”

VisionAir maakt dronefoto’s en -films voor verschillende overheden in de regio, voor bedrijven, makelaars, recreatieparken en op evenementen. Het bedrijf maakt tevens complete bedrijfsreportages met foto’s en films vanaf de grond, eventueel in 360 graden. “We regelen alles van opname en bewerking, muziek achter een film tot en met het tonen van het resultaat. Onlangs hebben we het bestuur van een organisatie gepresenteerd met een combinatie van verschillende visuele mogelijkheden. Dat is weer eens iets anders dan met een foto en tekst.”

Een ander specialisme van VisionAir is Virtual Reality: door met een bril midden in een film te staan. Het gebruik van VR staat nog in de kinderschoenen. Johan verwacht er veel van: “De ontwikkelingen gaan razend snel en in de toekomst is er van alles mogelijk! Een mooi voorbeeld is een opdracht voor twee scholen in Dronten. Wij hebben lessen gefilmd in 360 graden en die tijdens het Open Huis aan toekomstige leerlingen en hun ouders laten
zien.”

BRON: www.rondommenmagazine.nl (editie maart 2017)

Artikel delen:
Foto's 3
Gerelateerde berichten