Bostheater brengt De Wilde Stad

De Wilde Stad schetst een beeld van de grote stad vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Het Bostheater brengt op 15 september deze film in de openlucht. 

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een film die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien. De filmmuziek is in samenwerking met het platenlabel TopNotch samengesteld met nummers van onder andere The Kik, Spinvis, Sef, Thomas Azier, My Baby en Manke Nelis. Dit maakt de film tot meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice over: Martijn Fischer).

Filmlocatie: Dieren in de stad
Amsterdam, met zijn reputatie en ambities als ‘groene’ stad, is het podium van een up beat verkenningstocht naar de diepe en vaak humoristische band tussen mens en dier. De marktkoopman en de blauwe reiger, de vuilnisman en de krijsende meeuw, de avant-garde kunstenaar en de stadsrat, de woonboot-bewoner en de meerkoeten op hun drijvende nest, hangjongeren in Amsterdam-West en een bende luidruchtige kraaien. In het kielzog van ’s werelds meest succesvolle diersoort, de mens, hebben veel dieren en planten hun leefgebied naar de stad uitgebreid. De meeste mensen wonen in steden. Dat zal alleen maar verder doorgroeien naar 70% van de totale wereldbevolking in 2050. De stad wordt in de toekomst het dominante ecosysteem. De natuur laat zich er niet onder krijgen en past zich aan de veranderende omstandigheden aan. De stad is een urban jungle, een wonderbaarlijk natuurgebied. De stijl van de film is dynamisch vanuit het oogpunt van de dieren, de mensen en de stad zijn het ‘decor’. In de vorm van een mozaïek-film waarbij meerdere verhalen binnen de stad spelen aan de hand van 1 of meerder karakters (dieren) die elkaar terloops of direct raken. Locatie is zoveel mogelijk de binnenstad van Amsterdam met uitstapjes naar het havengebied, IJburg, de Zuid-as of een uitstapje naar het Arnhemse moerriool als ondergronds filmset.

De kijker wordt door Abatutu meegenomen op ontdekkingstocht. De kat is een rasechte Amsterdammer. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met de mobieletelefoon. Hij heeft het straatbeeld in de loop der jaren zien veranderen en verbaast zich ermeer en meer over. Hij heeft een missie; de mensen bewust maken van alles wat er in de stad te zien en tebeleven is. Hij neemt de rol van gids op zich en wil dat de kijkers de stad door zijn ogen zien. Hij spreekt het publiek min of meer toe en is daarin af en toe wat pedant. Hij is tenslotte niet de eerste de beste, hij voelt zich een stadsbewoner in optima forma. Af en toe valt hij uit zijn ‘rol’ en laat zich meeslepen door zijn emoties. Dan is hij even niet meer de gids maar emotioneel betrokken bij wat hij ziet en meemaakt. Filmkat Abatutu wordt ook wel de George Clooney onder de dierenacteurs genoemd. Zo heeft hij in de film Wiplala en de televisie serie Dokter Tinus gespeeld.

Theater open: 20:00
Aanvang: 21:00
Entree: € 5,- inclusief servicekosten*
*Er zijn actiekaarten (zie Eventbrite)
Voor meer informatie: www.bostheaterommen.nl


 

 

 

 

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten