Foto: Gemeente Ommen

Ténax kiest voor De Rotbrink

Het Ommense bedrijf Ténax bouwt een nieuwe fabriek op een kavel van 2,6 hectare op bedrijvenpark De Rotbrink. Daarmee breidt Ténax de bedrijfsactiviteiten in Ommen uit. Hiermee verdubbelt de werkgelegenheid bij het bedrijf.

Ténax is één van de grootste zeefdrukkerijen van Europa. Het bedrijf bedrukt verpakkingen van cosmetische producten van toonaangevende bedrijven. Ténax is nu al gevestigd in Ommen aan de Pieter Bruegelstraat, maar is hier uit het jasje gegroeid. Het bedrijf breidt de bedrijfsactiviteiten uit in Ommen op bedrijvenpark De Rotbrink.

Hier gaat Ténax naast het bedrukken, ook het metalliseren van cosmeticaproducten zelf uitvoeren. Op dit moment werkt Ténax hiervoor nog samen met partners in Europa. Op dit moment werken er 80 mensen bij Ténax in Ommen. De uitbreiding van Ténax brengt nog eens 80 nieuwe arbeidsplaatsen met zich mee. Daarmee verdubbelt de werkgelegenheid.

De nieuwe fabriek
Ténax bouwt op een kavel van 2,6 hectare een viertal productiehallen, een opslaghal voor warehousing en een kantoor. De kavel ligt in de zuidoosthoek van De Rotbrink. De nieuwe fabriek wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd.

Bedrijvenpark De Rotbrink
Volgens managing director Mike Delissen van Ténax biedt bedrijvenpark De Rotbrink veel voordelen: “We zitten al sinds jaar en dag in Ommen. We hebben nu de kans om op korte afstand van onze huidige locatie op een grote kavel een nieuw pand te bouwen. Bovendien zijn onze medewerkers belangrijk voor het bedrijf. Zij wonen voornamelijk in en rond Ommen. Wij vinden dat de Ommense beroepsbevolking een goede mentaliteit heeft en voelen ons thuis in deze gastvrije gemeente.”

Burgemeester Mark Boumans is blij met de komst van Ténax naar De Rotbrink: “Ténax is een grote werkgever in Ommen. Deze uitbreiding zorgt voor extra werkgelegenheid, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de vorm van beschut werken. We zijn blij dat we dit mooie bedrijf op De Rotbrink de ruimte kunnen bieden om uit te breiden.”

Bedrijvenpark De Rotbrink ligt in het hart van het Vechtdal en biedt ondernemers veel mogelijkheden. Verschillende bedrijven kozen daarom al voor De Rotbrink. Eind april werd bekend dat zes ondernemers zich vestigen op de Rotbrink. Zij zijn samen goed voor 2,2 hectare bedrijventerrein.

Mark Boumans: “In het afgelopen half jaar hebben we bijna 5 hectare verkocht op De Rotbrink. Ik verwacht op basis van de gesprekken die we momenteel voeren dat daar nog meer bij gaat komen. Bedrijven die deze stap ook willen zetten moeten er nu dus bij zijn!”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten