Concertdoop Vocalicious in Bostheater

Alle 80 vocals staan trappelen: Popkoor Vocalicious brengt haar eerste volledige programma ten gehore in Ommens unieke Bostheater, zondagmiddag 11 juni (13:00 u toegang gratis)

Na de stormloop bij de oprichting in 2013, er kwam een ledenstop bij 80, is het koor definitief uit de kinderschoenen. Onder leiding van dirigent Karlijn van Olst – Kunnen is er een grote sprong in ontwikkeling gemaakt. Er wordt een concert van formaat neergezet op zondagmiddag 11 juni.

Tweemaal eerder bruiste het Bostheater bij een optreden van Vocalicious, waarvan de Ommenaren in steeds groter getale kwamen genieten. Het koor wordt door hen omarmd, vanwege de bezieling en het gevarieerde poprepertoire dat eruit springt door de authentieke arrangementen. Multitalent Karlijn van Olst – Kunnen slaagt erin voor Vocalicious een opvallend eigen geluid te creëren met 4 tot 6 stemmige interpretaties van boeiende en aanstekelijke songs uit vele decennia. Met z’n tachtigen bij elkaar staat er dan heel wat bezieling op het podium.

In het hart
Het Bostheaterconcert is Engels maar ook Nederlandstalig en vol oude en nieuwe hits, om keihard op mee te zingen, te dansen of stilletjes door geraakt te worden. Dat laatste bijvoorbeeld bij ‘My Immortal’ van Evanescense en met ‘Wake me up’ van Avicii of ‘Umbrella’ van The Baseballs. En ja, ook muziek van André Hazes. Volop nieuw repertoire van het koor, geschikt voor jong en oud.

Ondanks bezuinigingen van overheid en bedrijfsleven weten de Ommenaren de amateurmuziek-scene levendig te houden. Dat blijkt uit het voortbestaan van diverse fanfarekorpsen en koren. Dat Vocalicious, het enige popkoor, in het hart van publiek en leden zit, blijkt uit het feit dat het ledenbestand nog niet is uitgedund. Integendeel, en dat is bijvoorbeeld te horen aan de mooie mannenstemgroepen.

Artikel delen:
Foto's 4
Gerelateerde berichten