Boekstartcafé in september weer van start

Half september begint het Boekstartcafé van de Bibliotheek Ommen aan het nieuwe seizoen. Vanaf 13 september is er elke drie weken een activiteit voor kinderen van 0-4 jaar en hun ouders.

Boekstartcafé is een onderdeel van Boekstart, een landelijk programma dat het voorlezen aan jonge kinderen wil bevorderen. Boekstartcafé Ommen speelt daarop in en wil ouders daarnaast graag laten zien dat bij alle dagelijkse dingen die een ouder met een kind doet, taal ingezet kan worden. In de vorm van voorlezen, zingen, het benoemen van bezigheden en voorwerpen, bij het spelen, bij het eten, bij het zwemmen, kortom bij alles wat je samen doet.

Programma

De eerste activiteit in september is peutergym samen met Energy Ommen, in oktober gevolgd door voorlezen over dierendag en zwemmen met Ommy in de herfstvakantie. In november is er ‘Muziek op schoot’, december heeft weer een voorleesuurtje en 2018 begint met een theatervoorstelling van Theater Smoespot. Eind januari voorleesontbijt tijdens de Nationale Voorleesdagen, in februari een sessie ‘Hoe coach ik mijn kind?’ en in maart voorlezen en knutselen over het voorjaar. In april gaan ze ‘Teentjes lezen’en het seizoen wordt na de meivakantie afgesloten met een peuterdansochtend met Kidans. Een flyer met het programmaoverzicht is vanaf eind augustus in de Bibliotheek af te halen. Ook staan de activiteiten vermeld op de website van de Bibliotheek Ommen.

Woensdagmorgen

Het Boekstartcafé is op woensdagmorgen en begint om 10.00 uur [inloop vanaf 9.45 uur] en is uiterlijk 11.00 uur afgelopen. De toegang is gratis, koffie, thee en limonade staan klaar. Voor een aantal activiteiten moet worden gereserveerd, dat kan via www.bibliotheekommen.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten