Theatervoorstelling SportSound

SportSound is een theatervoorstelling waarin sport en muziek samenkomen. Zanger/componist en duursporter Syb van der Ploeg gaat op zoek naar de raakvlakken tussen muziek en sport, tussen winnen en verliezen, tussen succes en falen.

In woord, beeld en muziek worden tien historische sportmomenten uitgelicht, zoals de WK-finale voetbal 1974, de Elfstedentochten van ’85, ’86 en ’97, het Olympisch zilver van marathonloper
Gerard Nijboer, het Olympisch goud van turner Epke Zonderland. Bij de gedenkwaardige sportmomenten heeft Syb bijbehorende composities geschreven.

Met zijn band speelt hij ook muziek uit de tijd waarin de prestaties zijn geleverd, verlevendigd met oude en nieuwe filmbeelden en technieken. Daarnaast komen er ook bekende clubliederen, volksliederen en andere nummers voorbij die gelinkt zijn aan een club of sportevenement. Een mooi voorbeeld zijn de Franse chansons in de Tour de France.

Syb van der Ploeg, zelf marathonloper, triatleet en veelvuldig Elfstedenbedwinger, deelt samen met zijn muziek- en loopkompaan Wiebe Kaspers en een legendarische sportman
sport- en muziekervaringen met het publiek. Deze legendarische sporthelden zijn onder andere Henk Angenent, Rintje Ritsma, Gerard Nijboer, Hennie Kuiper, Foppe de Haan.

De voorstelling wordt  op vrijdag 6 oktober 20.15 uur. In Theater Carrousel in Ommen gehouden. De entree bedraagt € 20,-.

Voor meer informatie: www.sybvanderploeg.nl / www.wiebekaspers.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten