Kamus Quartet

Het Finse Kamus Quartet komt op dinsdag 10 oktober naar Ommen voor een concert. Vanaf 20.00 uur verzorgen zij op Landgoed Het Laer een concert met muziek van Scandinavische componisten.

Nu Finland als onafhankelijke natie haar honderdjarig bestaan viert, komt het vijftienjarige Kamus Quartet naar Ommen. Tijdens hun wereldtour maken de vier musici hun debuut in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en aan de vooravond daarvan in Ommen. Het toeval wil dat ook de serie strijkkwartetten in Ommen vijftien jaar bestaat.

Het Kamus Quartet wordt gevormd door Terhi Paldanius en Jukka Untamala viool, Jussi Tuhkanan altviool en Petja Kainulainen cello. Zij spelen op prachtige oude instrumenten van onder anderen Gagliano, Guidantus en Miremont. De muziek die het kwartet meebrengt naar Ommen is van de Noorse componist Edward Grieg (strijkkwartet No.2 in F-groot), de Deense componist Carl Nielsen (strijkkwartet No.1 in g-klein) en van de Finse componist Jean Sibelius (strijkkwartet Op. 56 in d-klein). Het concert vindt plaats in de Van Pallandtzaal van de havezate Het Laer. De ambiance daar is intiem en uitermate geschikt voor kamermuziek. Zie ook: www.kamusquartet.com. Losse kaarten kosten 22,50 euro (inclusief pauze-consumptie), jeugdkaarten kosten vijf euro. Voor informatie en reservering: Hotel De Zon, 0529-455550. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang van het concert; het aantal plaatsen is echter beperkt en reserveren wordt sterk aanbevolen.

 

Landgoed het Laer is gelegen aan Het Laar 2 in Ommen.

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten