Vespucci kwartet op Het Laer

Het Vespucci strijkkwartet maakt zijn opwachting in havezate Het Laer in Ommen. Op maandag 23 januari voeren de vier strijkers werken uit van Haydn, Bartók en Brahms.

Dit concert is het derde in de serie van dit seizoen, georganiseerd door de Stichting Strijkkwartetten Ommen. Er wordt dit derde concert werk gespeeld van Haydn (strijkkwartet Opus 76 nr. 2), Bartók (strijkkwartet nr. 3) en Brahms (strijkkwartet Opus 51 nr. 2).

Het Vespucci kwartet is opgericht in 2009 en is uitgegroeid tot een hecht kamermuziekensemble. Het inmiddels zeer uitgebreide repertoire van het kwartet strekt zich uit van Haydn tot hedendaagse muziek. Het ‘Vespucci’ wordt gevormd door Lisanne Soeterbroek en Robert Lis (viool), Stephanie Steiner (altviool) en Douw Fonda (cello).

Hun eerste cd, ‘Debut’, met Mozarts ‘Dissonanten’-kwartet en Dvoraks ‘American’-kwartet werd warm onthaald. Zij speelden op diverse podia in Nederland en Duitsland, en op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Zij waren live op de radio te beluisteren bij programma’s als Opium, Diskotabel en Spiegelzaal.

Er wordt gespeeld op prachtige oude instrumenten uit de achttiende en negentiende eeuw. Het concert vindt plaats in de Van Pallandtzaal van de havezate Het Laer. De ambiance daar is intiem en uitermate geschikt voor kamermuziek.

Plaats: Landgoed Het Laer, Het Laar 2, Ommen,
Tijd en aanvang: maandag 23 januari 2017, 20:00 uur.
Losse kaarten: € 20,00 (jeugdkaarten € 5,00)
Info en reservering: Hotel De Zon, tel. 0529-45 55 50.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang van het concert; echter het aantal plaatsen is beperkt en reservering wordt sterk aanbevolen.

Zie ook: www.vespuccikwartet.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten