Kinderen ontbijten met burgemeester

Burgemeester Bas Verkerk van de gemeente Ommen ontvangt tijdens het Burgemeestersontbijt schoolkinderen van CBS Het Koloriet uit Ommen voor een gezamenlijk ontbijt.

 

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen, vindt ook in honderden Nederlandse gemeentehuizen het Burgemeestersontbijt plaats. Het Burgemeestersontbijt is donderdagochtend 9 november vanaf 8.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis.

Bas Verkerk onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. “Het Nationaal Schoolontbijt past heel goed bij ons gemeentelijk beleid van Gewoon Gezond, waarin het opgroeien van een gezonde jeugd in een gezonde omgeving één van de speerpunten is”, aldus burgemeester Verkerk. De leerlingen van de Koloriet nemen een gezond ontbijtje mee en geven op deze manier samen met de burgemeester het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. Burgemeester betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

Het Burgemeestersontbijt onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Artikel delen:
Foto's 5
Gerelateerde berichten