Sportverkiezing Ommen van start

De voorbereidingen voor de jaarlijkse sportverkiezing Ommen zijn gestart.

Tot en met 28 november kunnen alle inwoners van de gemeente Ommen sporters en sportploegen voordragen voor de titel Sportvrouw, Sportman, Sportploeg en Sporttalent van het jaar 2017.

Op woensdag 17 januari 2018 organiseert de gemeente Ommen in theater Carrousel de jaarlijkse Sportverkiezing. Op deze avond worden de felbegeerde titels weer toegekend aan de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en het Sporttalent van 2017.

Voorbeeld voor andere sporters

“Sporten is leuk en gezond. Iedereen doet het op zijn eigen manier en niveau maar sommige sporters doen het net een beetje beter. Deze sporters zetten we graag in het zonnetje tijdens de sportverkiezing”, vertelt wethouder Ko Scheele. “Ze zijn een voorbeeld voor andere sporters. En iedereen weet: een goed voorbeeld doet goed volgen. Een goede reden om als gemeente de jaarlijkse sportverkiezing te organiseren. We hopen weer op veel aanmeldingen vanuit de inwoners, zodat we een mooie verkiezingsavond kunnen houden in januari.”

Spelregels

Om in aanmerking te komen voor een nominatie moet sprake zijn geweest van een aansprekende sportprestatie, zoals het behalen van een kampioenstitel of een promotie. Sporters tot 16 jaar komen in aanmerking voor de titel sporttalent. De kandidaten of ploegen moeten in de gemeente Ommen wonen of gevestigd zijn. Tot slot moet de sportprestatie geleverd zijn tussen 1 november 2016 en 31 oktober 2017.

Nomineren

Sporters kunnen tot en met 28 november 2017 worden genomineerd via de website www.ommen.nl/sportverkiezing. Hierbij moet worden vermeld waarom de sporter of sportploeg wordt genomineerd. Per categorie bepaalt een onafhankelijke jury welke drie genomineerden doorgaan naar de finale. Vanwege de overlap met de Vrijwilligerspluim, maakt de Sportpluim geen onderdeel meer uit van de sportverkiezing. Medio december worden de nominaties bekend en kunnen inwoners via de website stemmen op hun favoriete sporter of sportploeg. Op woensdag 17 januari 2017 worden de prijzen uitgereikt in theater Carrousel.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten