Wilco Altena is Ondernemer van het Jaar 2017

DEDEMSVAART – Oprichter Wilco Altena van Wilpe B.V. uit Hardenberg is de Ondernemer van het jaar 2017 geworden in de gemeenten Ommen en Hardenberg.

Tijdens de jaarlijkse verkiezing, die vrijdagavond plaatsvond in De Baron in Dedemsvaart, werd Maurijn de Wit van WA Verlichting/SusLight B.V. uit Ommen uitgeroepen tot ‘Starter van het Jaar’.

 

Daarnaast was er voor het eerst een nieuwe categorie aan de verkiezingsavond toegevoegd, namelijk die van Studentenondernemer van het Jaar. Het Alfa College en Vechtdal Projecten kozen uit alle studentondernemers uit de regio Vechtdal de winnaar. Dat waren  ‘The Code Fathers’ uitverkoren: Hessel Bultsma, Jeroen Mager en Stijn ter Keurs.

 

De verkiezingsavond in De Baron werd bijgewoond door veel ondernemers uit Ommen en Hardenberg, die hun stem konden uitbrengen op een voorselectie van drie genomineerden in elke categorie.

 

Daarnaast beoordeelde een jury, bestaande uit voorzitter Peter Snijders (burgemeester van Hardenberg), Ilona Lagas (wethouder Ommen), Richard Temmink (MKB Regio Zwolle) en ondernemer Henny Vogelzang (Vogelzang Dakelementen B.V., winnaar Ondernemer van het Jaar 2016). Dat gebeurde, zo legde juryvoorzitter Peter Snijders uit, aan de hand van criteria als uniciteit van het concept, duurzaamheid, groeipotentie, het belang voor de lokale werkgelegenheid, innovatie en betrokkenheid van de medewerkers. “We zijn niet uitsluitend afgegaan op de pitches van de ondernemers, maar hebben als jury ook zelf vooronderzoek gedaan.”

 

Alle genomineerden mochten in een ‘pitch’ het bijzondere karakter van hun onderneming voor het voetlicht brengen. Daarnaast konden de aanwezigen kennis nemen van een geïnspireerd gastcollege van oud-hockey-international Teun de Nooijer. De Nooijer, tegenwoordig business-coach, ontwikkelde mede aan de hand van zijn eigen ervaringen in de topsport wetenschappelijk onderzoek een concept voor het samenstellen van een ‘winning team’. Kern van zijn betoog is dat een coach, een manager of een CEO altijd moet zoeken naar de juiste balans van karakters in een team van medewerkers. Ook gaf hij tips over het ervaren van druk, vitaliteit, veerkracht, focus en talent- en teamontwikkeling.

 

Wilpe Group is een internationaal opererend bedrijf met verschillende onderdelen, alle gericht op handel en handelsplatforms, vaak gericht op specialistische niche-markten. WA Verlichting is een bedrijf dat verlichtingsproducten levert die duurzaamheid bevorderen en bijdragen aan het verbeteren van de ‘ecologische voetafdruk’. Hiermee behoort het bedrijf tot de meest duurzame ter wereld.

Wilco Altena won het van zijn concurrenten die waren genomineerd voor de benoeming tot Ondernemer van het Jaar 2017: Chris Jansen en Froukje Kingma (Puur Vechtdal uit Ommen) en Henk-Jan Kienhuis (Transscope Voertuigsystemen B.V. uit Dedemsvaart). In de categorie Starter van het Jaar waren naast de winnaar de ondernemers Joy Woelders (Kymco  EnJoy uit Hardenberg) en Jochen den Ouden (Veteris uit Hardenberg) genomineerd. In de komende editie van RondOmmen Magazine, die half december verschijnt, komen de winnaars uitgebreid aan het woord.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten