KWF Kankerbestrijding zoekt vrijwilligers

Binnen de gemeenten Dalfsen en Ommen zijn er ongeveer 395 vrijwilligers actief voor KWF Kankerbestrijding. Jaarlijks brengen zij ongeveer € 13.500 bij elkaar voor kankeronderzoek. Dat is belangrijk werk, want per jaar krijgen ruim 100.000 Nederlanders de diagnose kanker.

 

Dankzij 65 jaar onderzoek is er al veel vooruitgang geboekt; zo is het percentage van kankerpatiënten dat vijf jaar na diagnose nog in leven is, gestegen van gemiddeld 25% in 1949 naar 62% in 2013. Vooraanstaande kankeronderzoekers stellen dat de overlevingskansen nog verder kunnen verbeteren. Lokale KWF-afdelingen zoals die in Dalfsen en Ommen spelen een belangrijke rol in het werven van fondsen voor dit onderzoek.
De gecombineerde afdeling Dalfsen en Ommen is toe aan een volgend stap. Lag de focus van het bestuur in het verleden vooral op de collecte, nu wil de afdeling graag haar werkzaamheden uitbreiden met andere activiteiten bijvoorbeeld voorlichting en acties opgezet voor en door de lokale bevolking. Daarom wordt het bestuur op dit moment opnieuw ingericht. Regiocoördinator Jan Puthaar is met hulp van de penningmeester, collectecoördinator en evenementen coördinator op zoek naar vrijwilligers die graag een bestuursfunctie zouden willen vervullen. De functies waarvoor mensen worden gezocht zijn voorzitter en secretaris. Het bestuur stuurt de vrijwilligers en eventuele commissies binnen de gemeente Dalfsen en Ommen aan.

 

Jan Puthaar: “Wij zijn bijzonder dankbaar voor de inzet van al die vrijwilligers. Het is belangrijk dat we dit goede werk ook voor de komende jaren veilig kunnen stellen en verder kunnen uitbreiden. Het KWF bestuur zal in de toekomst redelijk zelfstandig opereren. Het kan eigen initiatieven ontplooien, passend bij de wensen en mogelijkheden ter plaatse. We zoeken bestuursleden die zin hebben om daar hun schouders onder te zetten en die een bijdrage willen leveren aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.”

 

De gemiddelde tijd die een bestuursfunctie zal innemen varieert tussen de één en drie uur per week. Als regiocoördinator is Jan Puthaar het eerste aanspreekpunt voor de bestuursleden. Jan: “Persoonlijk contact vind ik erg belangrijk. Ik probeer mensen te helpen die vastlopen of langs te gaan als daar behoefte aan is. Mijn streven? Een nationaal front tegen kanker. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer acties, hoe meer geld en hoe sterker we staan. Ik hoop dat we ooit de deur achter ons dicht kunnen trekken en kanker over tien jaar geen dodelijke ziekte meer is.”

 

Wilt u zich inzetten voor KWF Kankerbestrijding en bent u geïnteresseerd in een bestuursfunctie? Neem dan voor meer informatie of om u aan te melden contact op met Jan Puthaar, 06 – 31631505, jputhaar@kwf.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten