Hollands Glorie

In Theater Carrousel draait de toneelvoorstelling Hollands Glorie op zaterdag 17 maart over het (liefdes)leven van schilders als Rembrandt, Rubens en Van Gogh. Hollands Glorie is een indrukwekkende voorstelling over het werk en het leven van de oude Hollandse en Vlaamse Meesters.

Hans Visser en Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Lage Landen en gaan op zoek naar de verhalen achter de beroemde schilderijen. Een reis langs de schatten van de schilderkunst met beelden en muziek zoals alleen Flairck-gitarist Hans Visser en accordeongigant Irena Filippova dat kunnen. Een avond met grootse projectie van de mooiste schilderijen en schitterende muziek.

Hoogtepunt in deze portretten is Het pelsken, een gewaagd erotisch doek, dat in de dagen van Rubens als zeer pornografisch moet zijn overgekomen. En over Rembrandt, die zeven jaar na de dood van Saskia moest verschijnen voor de commissarissen van Huwelijkse Zaken op beschuldiging van het verbreken van de huwelijksbelofte.

De voorstelling vindt plaats van 20.15 tot 23.15 uur. Kaarten via www.theatercarrousel.nl. Theater Carrousel is gelegen aan de Van Reeuwijkstraat 5 in Ommen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten