Talent uit Nieuwleusen in Kulturhus

Op de eerste tentoonstelling in het nieuwe Kulturhus presenteren voornamelijk de artistieke talenten uit Nieuwleusen zich. Gevestigde kunstenaars en autodidactische kunstenaars tonen hier hun kunstwerken van diverse aard zoals: schilderijen, tekeningen, foto’s, keramiek, glasobjecten, beelden en gedichten.

Deze tentoonstelling onder de naam “Artistiek talent uit Nieuwleusen” gaat van start tijdens de open dag van de Spil en is dagelijks te zien tot vrijdag 30 november 2018.

Kulturhus De Spil wil met deze tentoonstelling laten zien wat er zoals speelt op creatieve gebied in Nieuwleusen. Een omvangrijke tentoonstelling die ook uitnodigend zal zijn voor het tentoonstellingsbeleid van De Spil in de komende jaren.
Deelnemende exposanten zijn: Suzette Benjamins met foto’s – Pieter Zandvliet met schilderijen en objecten – Max Timmerman, schilderijen – Theo Siccama, objecten/beelden – Tineke Siccama-van Lemel, schilderijen – Muhanad Farzat, schilderijen – Eliane van Dalen, schilderijen en beelden – Dick Bellaard, schilderijen – Jeanette Hartman, schilderijen e.d. – Janny Stegerman-Hekman, glas-sierraden – Odette van Doorne, schilderijen – Hilly Holterman, schilderijen – Dicky Brasjen, schilderijen – Henny Compagner, schilderijen – Diny J. Hoogers, schilderijen – Roelina de Boer-Brinkman, schilderijen – Anita van der Veen met foto’s en gedichten – Annette Wessels, schilderijen – Janet Korpershoek met schilderijen. Ook is de Historische vereniging Nieuwleusen aanwezig met klederdracht poppen.
Schilderij van Muhanad Farzat:
Max Timmerman, ook beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen, organiseerde deze eerste omvangrijke tentoonstelling i.s.m. het Kulturhus De Spil.  Timmerman is sinds kort als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid  verbonden aan het Kulturhus. In samenwerking met het Kulturhus verzorgt hij de tentoonstellingsprogrammering voor de komende jaren.
Het is de bedoeling dat er iedere drie maanden een nieuwe tentoonstelling wordt gerealiseerd. Ieder met een geheel eigen thema. Zoals “Eigentijdse Kunst” van Individuele professionele kunstenaars uit Nieuwleusen en de Gemeente Dalfsen, ’L Art Brut” kunstenaars met een beperking en andere bijzondere kunst en cultuur uitingen.  Kunst en Cultuur zal hierdoor een podium krijgen in het nieuwe Kulturhus! Bij de vernissages van deze exposities zullen ook lezingen, voordrachten, workshops e.d. worden georganiseerd. Kortom het Kulturhus De Spil wordt het bruisende Culturele middelpunt van Nieuwleusen
Artikel delen:
Gerelateerde berichten