Foto: Eigen foto

Subsidie voor CSI Ommen

Kleinere evenementen versterken de lokale saamhorigheid en maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie. Twintig organisaties ontvangen dit jaar een financiële ondersteuning voor de voorbereiding, uitvoering of verbetering van hun evenement van de provincie Overijssel.

Het betreft de volgende evenementen: Ronde van Vedett, Stift Festival, Jumping Schröder, MakerFestival Twente, Glasrijk Tubbergen, CSI Ommen, Art Brüt Biënnale 2018, The Living Village, Booster, IJsseltheaterfietstocht, Rolstoelvierdaagse, Omloop van de IJsseldelta, Kunst en Landschapsroute Lonneker, Sallandse Wandelvierdaagse, Ster van Zwolle, Landgoed Twente Marathon, Hellendoorn Rally, Jeugdcorso St. Jansklooster, Twentse Smokkelroute en Diepe Hel Holterbergloop.

Eigen streek op de kaart

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: ,,De regeling voor de kleinere evenementen was in 2017 zo succesvol dat wij hier in 2018 mee verder gaan. Evenementen, zowel de grote als de kleinere, zijn belangrijk voor Overijssel. Ze vergroten de aantrekkelijkheid en de lokale saamhorigheid van onze mooie provincie. Als provincie Overijssel ondersteunen we al zeventien grote beeldbepalende evenementen. We bieden graag ook  kleinere onderscheidende evenementen de mogelijkheid om hun eigen streek op de kaart te zetten.”

Punten scoren

Een onafhankelijke adviescommissie heeft de binnengekomen subsidieaanvragen beoordeeld die de organisatoren vanaf 16 oktober tot en met 6 november 2017 konden indienen. Deze commissie bestaat uit vijf deskundigen uit de sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementenbranche. De evenementen konden punten scoren op de volgende onderdelen: onderscheidend karakter, aansluitend bij profiel van de streek, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie en vernieuwend.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten