NL-Alert controlebericht op 1 december

In heel Nederland wordt op maandag 1 december rond 12.00 uur het NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kunt u nagaan of uw mobiel juist is ingesteld om in noodsituaties NL-Alert te ontvangen.

In het bericht op 1 december is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Heeft u uw telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert? Maak dan gebruik van de instelhulp om uw mobiel alsnog in te stellen.

Wilt u weten hoe NL-Alert werkt, wat de voordelen zijn of wat het controlebericht inhoudt? Lees dan de veelgestelde vragen over NL-Alert.

Waarom NL-Alert
Met NL-Alert kunt u in het geval van een noodsituatie door een tekstbericht op uw mobiel direct worden geïnformeerd. Wel zo makkelijk want de meeste mensen hebben altijd een mobiel bij zich.

Als u in het rampgebied bent, kunt u een tekstbericht ontvangen. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld in welke richting u het gebied moet verlaten. Met NL-Alert worden meer mensen bereikt en beter geïnformeerd tijdens een noodsituatie.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten