Thea Kroese over verrassingen

Ccoba presenteert vanavond: Verrassingen in onze taal, cultuur en geschiedenis – met Thea Kroese.We kennen Thea Kroese vooral van RTV Oost en ook van het project ‘De Winterkraaien’ waar zij de verteller is. Taal, cultuur en geschiedenis hebben sowieso haar belangstelling, vooral de eigenaardigheden leveren mooie gespreksstof op.

Waarom is een nagerecht altijd zoet? Hoe vreemd is onze jaartelling, december betekent de tiende maand maar is de twaalfde. Waarom sturen we nieuwjaarskaarten? En waarom gaan veel spreekwoorden over eten en drinken? Thea helpt ons uit de droom, zij weet van de hoed en de rand en kan mooie verhalen opdissen. Het belooft dan ook een smakelijke avond te worden met hier en daar een snufje streektaal.

De avond begint om 20.00 uur, locatie de Bibliotheek Ommen. De entree bedraagt € 7,00, Vrienden van Ccoba betalen € 3,00, bibliotheekleden € 5,00. Dat is inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn tijdens de openingsuren verkrijgbaar bij de klantenservice van de bibliotheek of kunnen worden gereserveerd via de website www.bibliotheekommen.nl.Ook op de avond zelf is er kaartverkoop. De openingstijden van de klantenservice zijn: maandag, woensdag en vrijdag 14.00 – 20.00 uur, dinsdag en donderdag 14.00 – 18.00 uur en zaterdag 10.00 – 12.00 uur.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten