Ccoba viert jubileum met Liedjes- en Verhalenavond

OMMEN – Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, viert op 9 december aanstaande haar twaalfeneenhalfjarig bestaan met een feestelijk avond met Gery Groot Zwaaftink.

Deze troubadour heeft een rugzak vol met zelfgeschreven liedjes, anekdotes, ballades en korte verhalen. Met zijn stem schildert hij de meest vreemde werelden met draken, koningen en helden,  dichterbij huis verhaalt hij over een vader die problemen heeft met zijn zoon of de avonturen van een huisarts. Soms is hij de verteller, dan weer de hoofdpersoon. In de pauze van deze feestelijke avond wordt het Ccoba jubileum gevierd met een drankje en een hapje.

 

De start

In het voorjaar van 2002 ging Ccoba van start met een cursus ‘Kijken naar kunst’. Een twintigtal geïnteresseerden kwam naar de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat om deel te nemen. Al snel werd duidelijk dat het publiek niet echt op een cursus zat te wachten, er was meer belangstelling voor losse culturele activiteiten.  Zo werd het tweede seizoen ingezet met een stadswandeling, dit beviel zo goed dat een nieuwe traditie was geboren. Elk volgend seizoen gingen de Ccoba vrienden dan ook wandelen in een stad, ver weg of soms dichtbij.

 

De hoogtepunten

In de 12 ½  jaar  zijn er ook verschillende hoogtepunten geweest. Zo wist Ab Goutbeek  uit Dalfsen  zijn grote publiek altijd uitermate te boeien met zijn verhalen over de cultuurhistorie van het Vechtdal,  was de vertoning van de film ‘Staphorst in tegenlicht’ een bijzondere gebeurtenis,  kregen de natuurfotografen Jan van der Knokke  en Geurt Besselink altijd een groot en aandachtig gehoor op de been  en trakteerde wereldfietser Frank van Rijn het publiek op zijn verre reizen.

 

Ommen centraal

Ccoba stelt Ommen en de directe omgeving  graag centraal. Verleden en heden hebben verscheidene keren op de agenda gestaan,  de geschiedenis van Vecht en Regge, Krishnamurti, de lokale melkfabriek, de gevolgen van de oorlog rond Ommen,  de recente uitbreiding van de Vecht , de natuur in het Junner Koeland of de weidevogels, een reis van een Ommenaar naar een ver oord, al deze lezingen trekken en trokken een eigen publiek dat per keer  sterk kan wisselen.  Dat is de kracht van Ccoba: iedereen is welkom, de Bibliotheek als ontmoetingsplaats voor alle Ommenaren.

 

Jubileumavond

De jubileumavond op 9 december begint  om 20.00 uur, de entree bedraagt € 7,00. Vrienden van Ccoba betalen € 3,00, bibliotheekleden € 5,00. Dat is inclusief koffie/thee.  Kaarten zijn tijdens de openingsuren verkrijgbaar bij de klantenservice van de Bibliotheek Ommen.  Ook op de avond zelf is er kaartverkoop. Openingstijden van de klantenservice: maandag 14.00-20.00 uur, dinsdag en donderdag 14.00 – 18.00 uur,  woensdag  en  vrijdag:  14.00 – 20.00 uur en  zaterdag  10.00 – 12.00 uur. Tel. 0529-452158. Reserveren kan via de website van de Bibliotheek www.bibliotheekommen.nl

 

Deze informatie is ook te vinden op de website www.ccobavanommen.blogspot.com

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten