Ccoba presenteert: Kerken langs de Vecht door Günter Brandorff

Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, organiseert op dinsdag 12 januari in de bibliotheek aan de Chevalleraustraat een lezing over de Kerken langs de Vecht naar het gelijknamige boek van Günter Brandorff. Samen met fotograaf Max de Krijger belicht Brandorff  de kerkhistorische geschiedenis van 43 nog actieve kerken in het Vechtdal, van Lage in Duitsland tot aan Dalfsen.

Op dit kerkenpad treffen we een grote diversiteit aan geloofsgemeenschappen, onderling verbonden door eenzelfde kerkelijke, culturele en taalkundige achtergrond uit de tijd van de ongedeelde Rooms-katholieke kerk. Een uiterst pijnlijk onderdeel van die geschiedenis was de invordering van vrijwel alle kerklokken tijdens WOII.

Günter Brandorff heeft veel informatie voor het boek en voor deze lezing vergaard uit persoonlijke verhalen van betrokkenen, uit brochures en foldermateriaal en uit beschikbare geschiedkundige literatuur. Deze lezing is dan ook een boeiende geschiedenis van cultureel erfgoed vlak bij ons om de hoek. Er is op de avond gelegenheid het boek aan te schaffen.

De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 7,00. Vrienden van Ccoba betalen € 3,00, bibliotheekleden € 5,00. Dat is inclusief koffie/thee. Kaarten zijn tijdens de openingsuren verkrijgbaar bij de klantenservice van de Bibliotheek Ommen. Ook op de avond zelf is er kaartverkoop. Openingstijden van de klantenservice: maandag 14.00-20.00 uur, dinsdag en donderdag 14.00–18.00 uur, woensdag en vrijdag: 14.00–20.00 uur en  zaterdag 10.00–12.00 uur. Tel. 0529-452158. Reserveren kan via de website van de Bibliotheek www.bibliotheekommen.nl.

Deze informatie is ook te vinden op de website www.ccobavanommen.blogspot.com.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten