Koppelbedden en troostkoffers dankzij Roparun Team Balkbrug

Dankzij de sportieve prestatie van Roparun Team Balkbrug heeft de Saxenburgh beschikking over koppelbedden en troostkoffers voor patiënten/cliënten in de palliatieve en terminale zorg. De bedden en koffers worden zowel in het ziekenhuis als in de ouderenzorg ingezet.

 

Een koppelbed biedt ernstig zieke patiënten en hun naaste familieleden of partner gelegenheid om bij elkaar te slapen. We horen vaak dat men nog graag even dicht bij elkaar wil zijn. Naast elkaar liggen kan onrust of angst wegnemen, het kan geruststellend zijn dat je partner naast je ligt als je wakker schrikt. In de ouderenzorg wordt het koppelbed breder ingezet, zo krijgen bewoners de gelegenheid tot samenzijn en intimiteit met hun partner. Het koppelbed kan helpen tegen onrust, eenzaamheid en mogelijk depressies.

 

Troostkoffers zijn in te zetten bij wakende familieleden. In de koffer zitten allerlei praktische attributen die het waken kunnen vergemakkelijken zoals een fleeceplaid, een leeslampje, maar ook andere middelen zoals een puzzelboekje, rustgevende oliën, een gedichtbundel en tijdschriften.

 

Met deze middelen kunnen verzorgenden naasten en stervenden tot steun zijn, en op die manier bijdragen aan het vergemakkelijken van het waken, zodat nabestaanden achteraf met een goed gevoel kunnen terugblikken op het afscheid van hun dierbare.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten