Inloopbijeenkomst over concept-ontwerp nieuwe sporthal Ommen

Het concept-ontwerp voor de nieuw te bouwen sporthal bij de Carrousel in Ommen is klaar. Belangstellenden kunnen het ontwerp bekijken tijdens een inloopbijeenkomst op maandag 10 september tussen 19.00 en 21.00 uur in de Carrousel in Ommen.

Dit voorjaar stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan vast waarmee de bouw van de nieuwe sporthal tussen de Carrousel en de Dantevijver mogelijk is geworden. Afgelopen voorjaar werd na een aanbestedingsprocedure aannemer Kormelink geselecteerd als bouwer van de nieuwe hal. Kormelink neemt ook het ontwerp voor z’n rekening. Hiervoor werkt de aannemer samen met Te Kiefte Architecten.

Ontwerp

De architect is in de afgelopen periode aan de slag gegaan met het ontwerpen van de sporthal. Hierbij is ook de exacte positie van de hal op de kavel bepaald, evenals de aansluiting op het bestaande gebouw binnen de kaders van het bestemmingsplan. Bij het ontwerp heeft de architect rekening gehouden met de wensen die toekomstige gebruikers van de sporthal in het zogenaamde ‘programma van prestaties’ hebben aangegeven. Een concept van het ontwerp is met de toekomstige gebruikers en de klankbordgroep besproken.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de inloopbijeenkomst op maandagavond 10 september wordt het ontwerp van de nieuwe sporthal getoond. Er zijn impressies en tekeningen beschikbaar waarop is te zien waar de sporthal gebouwd wordt en hoe de hal aan de Carrousel wordt gekoppeld. Ook zijn tekeningen van de inrichting van de sporthal te bekijken en is er informatie over de planning. Belangstellenden kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen op het tijdstip dat het best uitkomt. Er is geen centrale presentatie. Medewerkers van de gemeente Ommen, van Kormelink en de architect zijn aanwezig om een toelichting te geven of vragen te beantwoorden.

Start bouw nog dit jaar

De aannemer gaat de omgevingsvergunning voor de bouw van de sporthal aansluitend aanvragen. Zodra de omgevingsvergunning verleend en onherroepelijk is, kan de bouw starten. Dit is naar verwachting eind 2018. De sporthal is dan in het tweede kwartaal van 2019 klaar voor gebruik.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten